Eichhorst doputovala u Sarajevo, od vlasti će tražiti napredak u reformama

Generalna direktorica za Europu pri Službi Europske unije za vanjske poslove (EEAS) Angelina Eichhorst doputovala je večeras u Sarajevo, javlja Hrvatski Medijski Servis.

U ime zamjenika glavnog tajnika za politička pitanja Enrique Mora, Eichhorst će dopredsjedavati desetim sastankom šest političkih direktora zemalja Zapadnog Balkana i EU, čiji će domaćin biti Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine 6-7. veljače u Sarajevu.

Ovaj forum okuplja visoke dužnosnike ministarstava vanjskih poslova zemalja Zapadnog Balkana i Europske službe za vanjske poslove radi razgovora o aktuelnim pitanjima vanjske politike i načinima za njihovo zajedničko rješavanje.

Eichhorst će se sastati i s Predsjedništvom Bosne i Hercegovine, ministrom vanjskih poslova Konakovićem i zapovjednikom EUFOR-a general-majorom László Sticzom.

-Nakon odluke Europskog vijeća iz prosinca 2023. godine da će započeti pristupne pregovore s Bosnom i Hercegovinom kada se postigne potrebni stupanj usklađenosti sa zahtjevima za članstvo, Eichhorst će iskoristiti sastanke da od predstavnika izvršnih i zakonodavnih organa vlasti u BiH zatraži napredak u reformama, s obzirom da Komisija podnosi svoj izvještaj o napretku Europskom vijeću najkasnije u ožujku 2024. godine – navodi se u priopćenju Delegacije EU u BiH./HMS/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img