SARAJEVSKA OPĆINA NOVI GRAD

Efendić objavio video za koji tvrdi kako dokazuje da su vijećnici “Četvorke” glasovali s kamerom u olovci

Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo, koji je jučer optužio vijećnike stranaka “Četvorke” da su na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća glasovali olovkom s kamerom, danas je objavio i snimak za koji tvrdi da to dokazuje.

“Sva sreća pa se sjednice vijeća prenose online. Cijeli snimak konstituirajuće sjednice Općinskog vijeća nalazi se na YouTube kanalu općine još od srijede. Na tom snimku jasno se vidi kako specijalna olovka s kamerom cijelo vrijeme kruži između vijećnika Četvorke kao štafeta”, objavio je večeras Efendić.

Kako je napisao, danas “cijeli dan pokušavaju ismijavati informaciju” koju je on sinoć objavio, praveći neke fotomontaže koristeći njegovu sliku s olovkom, prenosi sarajevski portal Klix.

“Međutim, nisam ja koristio tu olovku, nego njihovi vijećnici ‘hrabri, časni i pošteni’. To je činjenica kojoj su svjedočili svi prisutni. A u ovom kratkom isječku sa sjednice cijeli taj skandal se više nego jasno vidi”, napisao je Efendić.

Podsjetimo da je Efendić jučer rekao da su vijećnici “Četvorke” bili natjerani da glasuju svi istom olovkom koja je u sebi imala kameru.

“To je samo po sebi neviđeni skandal i narušavanje principa tajnosti glasovanja. Ali oni čija riječ ne vrijedi ništa, ne mogu vjerovati ni drugima na riječ. Naređenje o takvoj vrsti glasovanja došlo je izravno iz vrha NiP-a, od Konakovića i Ademovića, a na samoj sjednici provedeno od strane generalnog tajnika NiP-a Mirze Selimbegovića”, napisao je Efendić.

/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije