Hrvatski Medijski Servis

DŽINDIĆ: Vlada nastavlja pregovore sa strateškim partnerima u vezi s “Aluminijem”

U sjedištu Vlade Federacije u Sarajevu danas je održana konferencija za medije Nermina Džindića, ministra energije i rudarstva, vezano za novonastalu situaciju oko gašenja proizvodnje u mostarskom „Aluminiju“.

Džindić je novinarima kazao da je stav Vlade nepromijenjen u vezi s “Aluminijem” i da Vlada i dalje nastavlja pregovore sa strateškim partnerima.

On je pojasnio da su danas obaviješteni od Uprave “Aluminija” da će tijekom dana ili sutra ujutro službeno uputiti dopis za otvaranje stečajanog postupka u ovoj kompaniji.

– Vlada izražava žaljenje zbog gašenja proizvodnje u “Aluminiju”, ali su dugovi u firmi viši su od 400 milijuna KM. Tražili smo i informaciju o svim plaćanjima prema dobavljačima. Mi ćemo se, kako smo i obećali, pobrinuti za sve radnike koji su stekli uvjete za mirovinu. Do sada smo u tu svrhu dali oko 5 milijuna KM – rekao je Džindić.

On je, kako javlja Avaz, dodao – da su “sinoć imali čarobni štapić, ‘Aluminiju’ ne bi bilo pomoći”.

– Da smo sve dugove vratili, oni bi i dalje pravili gubitke. Mi ostajemo uz radnike, ali sada je sve do Uprave i Nadzornog odbora – rekao je Džindić.

Rekao je i da netko mora odgovarati za ovakvo stanje i da nije problem samo u cijeni struje nego da je bilo i politike.

Na pitanje što je potrebno za ponovno pokretanje “Aluminija”, Džindić je rekao da je potrebno vidjeti koji je model samoodrživ.

– Model po kojem će firma ostvarivati profit – rekao je Džindić./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte