Hrvatski Medijski Servis

DŽAKULA: UNO osigurala financijsku stabilnost svih razina vlasti u BiH

Direktor Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) Bosne i Hercegovine Miro Džakula rekao je Feni da svaka porezna administracija mora definirati kvalitetne poslovne procese i taj plan provesti u djelo.

– Rezultati koje u financijskom smislu postiže Uprava pokazuju da smo na pravom putu. Prikupljenih 3,2 milijarde KM, što je za 260 milijuna KM više u odnosu na isto razdoblje prošle, rekordne godine, znači da smo osigurali financijsku stabilnost svih razina vlasti u Bosni i Hercegovini – rekao je Džakula na ekonomskom summitu koji je danas završen u Bečićima, u Crnoj Gori.

Reforma poreznih uprava zemalja regije i borba protiv sive ekonomije bile su glavne teme panela direktora poreznih uprava.

Posebno je naglašena potreba poreznih uprava za izradom strategija koje će puno kvalitetnije pokriti područje kontrole elektronskih računa, s obzirom na ekspanziju digitalne trgovine koja se odvija putem interneta.

Savjetnik MMF-a za zapadni Balkan Pekka Ruuhonen istaknuo je potrebu svih poreznih administracija u regiji da se kadrovski promijene i prilagode novim svjetskim trendovima. Elektronska komunikacija koja preuzima značaj uskoro će pokazati da oko 30 posto službenika u poreznim upravama više neće imati što raditi.

Na ekonomskom Summitu u Bečićima sudjelovali su Miro Džakula, direktor Uprave za neizravno oporezivanje, Miomir Mugoša, direktor Porezne uprave Crne Gore, Božidar Kutleša, direktor Porezne uprave Hrvatske, Goran Maričić, direktor Porezne uprave Republike Srpske, Šerif Isović, direktor Porezne uprave Federacije BiH i Enton Duro, direktor Porezne uprave Albanije./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte