DŽAFEROVIĆ: Očekujem kompromis o ANP-u do 20. kolovoza

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović za Klix.ba je kazao da do 20. kolovoza očekuje postizanje kompromisa o sadržaju i slanju Godišnjeg nacionalnog programa (ANP) za suradnju s NATO-om, ali i o kandidatu za predsjedatelja Vijeće ministara.

Redovita sjednica Predsjedništva BiH na kojoj bi se trebao razmatrati i ANP zakazana je za 20. kolovoz (utorak), a za isti dan je zakazana i izvanredna sjednica na zahtjev Milorada Dodika o kandidatu za predsjedatelja za sastav novog saziva Vijeća ministara BiH.

“Očekujem da se do održavanja redovne i izvanredne sjednice Predsjedništva BiH, zakazanih za 20. kolovoz, postigne kompromis o sadržaju i slanju Godišnjeg nacionalnog programa BiH (ANP) za suradnju s NATO-om, kao i o imenovanju mandatara za sastav budućeg Vijeća ministara BiH”, kazao je Džaferović za Klix.ba.

Sama procedura još uvijek je prilično nejasna, naročito nakon izjave iz kabineta Milorada Dodika da su nacrt ANP-a dobili tek jutros. Ključna pitanja koja su na Predsjedništvu BiH su slanje ANP-a i predlaganje kandidata za predsjedatelja Vijeće ministara, čime bi se otkočilo formiranje vlasti na državnoj razini.

“I jedno i drugo su zakonska obveza i zadiru u domenu vladavine prava. Stoga je obveza svih da se ponašaju u skladu s tim. Sve ovo se mora poštovati u cijelosti. Nije moguć parcijalan pristup u rješavanju navedenih pitanja”, naglašava Džaferović./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije