DŽAFEROVIĆ: Očekujem da imamo i ANP i predsjedatelja VM BiH

Član Predsjedništva BiH i potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Šefik Džaferović kazao je danas novinarima u Sarajevu da bi se sjednice Predsjedništva BiH zakazane za sutra trebale održati.

– Redovna sjednica, na kojoj treba biti Godišnji nacionalni plan (ANP), i izvanredna sjednica, na kojoj bi trebalo biti imenovanje predsjedatelja Vijeća ministara BiH. I pitanje ANP-a i imenovanja predsjedatelja VM BiH su pitanja vladavine prava. Zakoni u ovoj državi se moraju poštovati, moraju se poštovati u cijelosti – ističe on, a prenosi Fena.

Kako kaže “nije moguć parcijalan pristup u poštivanju principa vladavine prava”.

– Očekujem da imamo i ANP i predsjedatelja VM BiH. Jedno s drugim ide, jedno bez drugog neće ići, odnosno neće ići imenovanje predsjedatelja Vijeća ministara BiH bez usvajanja Godišnjeg nacionalnog plana – naglasio je.

Očekuje da “svi mi, ako želimo prosperitet u BiH i svima nama unutar ove države, poštujemo zakon ove države”.

– To je najbolje za sve. Poštovati zakone ove države znači postupiti po Zakonu o obrani BiH, po odluci Predsjedništva iz 2009. godine, naravno, i po Zakonu o VM BiH. Dakle, usvojiti i poslati ANP i imenovati predsjedatelja VM BiH – istaknuo je.

Ističe da treba tražiti način da bude usvojen Godišnji nacionalni plan te, naravno, i imenovan predsjedavajući VM BiH ”i fokus je sad na tome”./HMS/

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ZENICA Na lokalitetu Kamenolom pronađeno tijelo muškarca

U Zenici je danas pronađeno još jedno beživotno tijelo nepoznatog muškarca, potvrđeno je za Faktor iz MUP-a Zeničko-dobojske županije.Dežurnoj službu PS Crkvice danas u...