PRVI BOŠNJAČKI ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BiH

DŽAFEROVIĆ: Hrvatska zlorabi članstvo u EU

Prvi bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović pozvao je Hrvatsku da promijeni svoj odnos prema BiH i kao članica Europske unije počne promovirati vrijednosti i interese koji su zajednički za sve građane i etničke skupine, prenosi u petak sarajevski “Dnevni avaz”.

Džaferović je u intervjuu listu kazao kako vjeruje da Hrvatska želi pomoći njegovoj zemlji da što prije postane članicom EU, ali je dodao kako u svjetlu činjenice da je Zoran Milanović postao hrvatskim predsjednikom gradnju međudržavnih odnosa vidi kroz potrebu da Hrvatska u Uniji promiče prava i potrebe “svih koji žive u BiH”, a ne samo politiku HDZ BiH, kako je to, tvrdi Džaferović, sada slučaj.

“Vjerujem kako se članstvo Hrvatske u EU vrlo često zlorabi kako bi se unutar BiH udovoljilo prije svega politici HDZ BiH u njegovim zahtjevima, pa i onim koji su neprihvatljivi za našu zemlju”, kazao je Džaferović.

Jedan od dva bošnjačka člana Predsjedništva BiH nije detaljnije obrazložio što pod tim misli, no naznačio je kako bi se ova njegova primjedba mogla odnositi prije svega na različite prijedloge o načinu izmjene izbornih pravila.

“Prijedlozi HDZ BiH protivni su načelima vladavine prava. Ova država ne može sebi dopustiti ‘niti za jotu’ slabljenje građanskog načela. Smatramo da se prvo trebaju provesti izborni rezultati pa onda razgovarati o izmjenama izbornog zakona. Ne vjerujem da se taj zakon može promijeniti niti za mjesec, dva, ali niti za tri mjeseca”, ocijenio je Džaferović./HMS/

Najnovije

PROSLAVLJEN DAN TREBINJSKO- MRKANSKE BISKUPIJE

Katolici u Trebinju pljeskom pozdravili novog biskupa Palića

Novoimenovani mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić predvodio je u katedrali Rođenja Blažene Djevice Marije u Trebinju svetu misu u povodu...