Hrvatski Medijski Servis

DŽAFEROVIĆ: Dodikovi stavovi u Rusiji nisu službeni stavovi Bosne i Hercegovine

Šefik Džaferović je prokomentirao posjetu Milorada Dodika Rusiji i naglasio da stavovi koje je iznio ne predstavljaju službene stavove Predsjedništva BiH.

– Nijedan stav koji je iznio ili dogovor koji je tijekom posjete Ruskoj Federaciji postigao predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik nije usuglašen u Predsjedništvu BiH, te samim tim ne predstavlja ni službeni stav naše zemlje – kaže se u priopćenju člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

Eventualno postignuti dogovor u Rusiji o “plinifikaciji RS” ne može imati nikakve pravne posljedice za Bosnu i Hercegovinu ili bilo koga u BiH, te može predstavljati samo kršenje Daytonskog sporazuma, odnosno Ustava BiH, stoji u priopćenju.

– Nitko u BiH nema niti bi trebao imati bilo šta protiv povezivanja BiH na međunarodne plinske tokove. Međutim, pitanje plina i povezivanja na međunarodne tokove u isključivoj je nadležnosti države BiH. Zato je potrebno donijeti zakon na državnoj razini i formirati neovisnog državnog operatera kakav je Eletroprenos za električnu energiju. Pozivam Dodika i sve druge političke aktere u BiH da to uradimo što prije i time omogućimo stabilnu opskrbu BiH plinom – poručio je Džaferović./Fena/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte