POZVAO SCHMIDTA DA SMJENI DODIKA

DŽAFEROVIĆ: Dodik je udario u gromadu, branit ćemo BiH svim raspoloživim sredstvima

“Stabilnost i sigurnost Bosne i Hercegovine se vrlo ozbiljno ugrožava od strane gospodina Milorada Dodika”, izjavio je za FTV Šefik Džaferović, bošnjački član Predsjedništva BiH. Više puta je tijekom gostovanja ukazao na potrebu eliminiranja Dodika s političke scene, pozvao je na uporabu bonskih ovlasti.

Tvrdi da je osnovna odgovornost na međunarodnoj zajednici jer nije pomogla da se uspostavi država koja može funkcionirati na adekvatan način te je pozvao Schmidta da smijeni Dodika.

“Ja sam vidio da se on poigrava s Predsjedništvom BiH i pozvao sam Christiana Schmidta da ga smijeni. Došao je na sjednicu i kaže da ne blokira rad institucije, a onda ne glasa ni za jednu odluku Predsjedništva, pa, između ostalog, ni za one koje su formalnog karaktera. I tada sam rekao da visoki predstavnik treba upotrijebiti sve mehanizme kojima raspolaže kako bi jednostavno pomogao BiH da deblokira svoje institucije, uključujući naravno i smjenu. I to odnosi na svakoga, pa i Milorada Dodika. ”

Ističe da se nada da neće doći do građanskog rata.

“Moramo znati s kim imamo posla i moramo biti spremni i odlučni braniti suverenitet i integritet BiH svim raspoloživim sredstvima. Na to imamo pravo po Ustavu BiH, po Daytonskom mirovnom sporazumu i to moraju znati svi oni koji se upuštaju u takvu vrstu aktivnosti. Bosna i Hercegovina će opstati. Ona je postojala i prije Daytona i Dodik je, bez obzira na to koliko nas danas zadeverao, ipak isuviše mali da bi mogao bilo što učiniti BiH. BiH je velika stvar, velika ideja i on mora znati da je udario na gromadu i da će se razbiti od tu gromadu. Mnogi drugi, mnogo veći su se razbili. Krajnje vrijeme je da nešto nauči iz povijesti. Da nauči lekciju koja glasi – svatko tko je napadao na BiH, na njen suverenitet, teritorijalni integritet, završio je u Haagu i na smetlištu povijesti. Tako će završiti i svi oni, pa i Milorad Dodik, ako nastave s ovim poslom, izjavio je Džaferović./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PREDSJEDNIK HSS BiH

KARAMATIĆ ZA BHRT: Mogu oni pričati koliko hoće o stoljetnoj Bosni, ali BiH je nastala u Daytonu

Apeliram na bošnjačke predstavnike ako žele sačuvati državu, da još postoji mogućnost dogovora. Hrvati i Srbi se ne žele pripojiti i ni Srbiji ni...