PRVI BOŠNJAČKI ČLAN PREDSJEDNIŠTVA PRIJETI

DŽAFEROVIĆ: Bolje im je da paze što rade

Kome smetaju stranci? Oni ne navijaju ni za koga osim za Daytonski mirovni sporazum i za Ustav, to je njihov posao, kazao je na početku press-konferencije, održane nakon sjednice Predsjedništva BiH, prvi bošnjački član Predsjedništva Šefik Džaferović.

Poručio je da nijedno rješenje neće proći kao produkt ucjene i pritiska.

– Neće proći ničiji diktat – ni Dodikov, ni Komšićev ni Džaferovićev, ničiji. Možemo razgovarati, ali dok ne postignemo dogovor, moramo poštovati ono što danas imamo kao okvir, a to su Daytonski mirovni sporazum i Ustav, kazao je Džaferović.

Pozvao je na razum, a političke predstavnike iz RS-a da ozbiljno shvate, kako je kazao, posljedice srljanja u koje su krenuli, da pristupe normalnom funkcioniranju institucija BiH, te da prestanu s ucjenama i blokadama.

Uputio je poziv svima koji se bave “opstrukcijom funkcioniranja institucija BiH”.

– Koristim priliku da ih pozovem da to ne rade, jer to će u konačnici biti na štetu entiteta iz kojeg dolaze. BiH je postojala prije Daytona, postojat će i poslije Daytona, može nestati samo ono što je nastalo u Daytonu, a to su entiteti. Pozivam ih da to ne čine, jer ne mogu opstruirati državu BiH. Ovo će se završiti tako što će BiH nastaviti svoje funkcioniranje. Ne može se uzimati ono što odgovara, a odbacivati što ne odgovara. Ovo je udar na ustavni poredak BiH, kazao je Džaferović, te dodao:

– Ja mogu samo pozvati predstavnike srpskog naroda iz RS-a da dobro paze što rade. Da dobro čuvaju Daytonski mirovni sporazum, da poštuju sve točke sporazuma jer Dayton nije jelovnik da odbacujete što vam ne odgovara. On se primjenjuje u potpunosti ili nikako, kazao je Džaferović, između ostalog.

Danas održana sjednica Predsjedništva je prva nakon usvojenih zaključaka NSRS-a koji se odnose na Ustav BiH./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

U FRANCUSKOJ SAMO DANAS 1417

U svijetu od koronavirusa umrlo preko 80.000 ljudi

Tijekom utorka je svijet prešao prag od 80.000 mrtvih od koronavirusa.Diljem svijeta je od koronavirusa preminulo 81.248 ljudi. Ukupno je dosad oboljelo više od...