Duvanjski vatrogasci dobili cisternu

U krugu Vatrogasnog društva Tomislavgrad obavljena je svečana primopredaja vatrogasnoga vozila – cisterne marke Mercedes.

Vozilo je rabljeno, ali u odličnom stanju, a nabavljeno je iz Njemačke uz financijsku pomoć tvrtke Nevistić-commerce d.o.o. Tomislavgrad i asistenciju Petra Vukadina, iseljenog Duvnjaka uz čiju pomoć je slično vozilo nabavljeno i prije nekoliko godina.

U ime Stožera civilne zaštite Općine Tomislavgrad zahvalnicu je predstavnicima poduzeća Nevistić-commerce uručio načelnik Ivan Vukadin, a zahvalu su im uputili i pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Jozo Jakić i zapovjednik tomislavgradskih vatrogasaca Mate Jurčević.

Nakon službenog dijela okupljeni su razgledali opremu i prostorije u kojima 24 sata dnevno boravi devet tomislavgradskih vatrogasaca. Trenutni vatrogasni dom je privremeno rješenje, jer je u planu izgradnja novoga doma izvan središta grada.

Inače, Vatrogasno društvo Tomislavgrad od voznog parka od ranije posjeduju dvije vatrogasne cisterne te po jedno tehničko i terensko vozilo s opremom za gašenje šumskih požara.

– Svi vatrogasci su opremljeni osobnom zaštitnom opremom za šumske požare, kao i opremom za gašenje objekata – za Fenu je kazao Jurčević./Fena/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

IZBORNIK NOGOMETNE REPREZENTACIJE INDIJE

ŠTIMAC: Trebamo se truditi što dulje zadržati Dalića

Izbornik nogometne reprezentacije Indije Igor Štimac javio se u emisiju "Dobro jutro, Hrvatska" iz Splita, u kojem u najnovijim okolnostima zastoja svih sportskih aktivnosti...