SKANDALOZNI VIDEO

Dušanka Majkić o “paradi” u Bužimu: Rat još traje u muslimanskim glavama

Snimka nekadašnjih pripadnika ozloglašene 105. Bužimske brigade na kojoj se vide ratne uniforme, ratna zastava BiH, a djeca kliču “Allahu Akbar!”, pokazuje da u muslimanskim glavama rat još traje, izjavila je članica Komisije za obranu i sigurnost parlamenta BiH Dušanka Majkić.

Prema njenim riječima iz Bužima je poslana strašna poruka za druga dva naroda koja žive u BiH, a međunarodna zajednica šuti i još nema reakcije.

“Otvarati ovaj problem u Parlamentu BiH i zajedničkim institucijama je uzaludno, jer svi bošnjački političari bili vlast ili opozicija stoje iza priče radikalnih islamista”, ukazala je Majkić.

Ona je za “Večernje novosti” naglasila da zastrašujuće djeluje povik i istaknula je da sve podsjeća na početak rata kada su se radikalni islamisti sakupljali u BiH.

“Dok Srbi u mnogim mjestima stradanja na području Federacije BiH /FBiH/ ne mogu položiti cvijeće svojim najmilijim, U Bužimu se vijore ratne zastave takozvane Armije BiH i šetaju se muškarci u ratnim uniformama”, rekla je Majkić.

Ona ističe da radikalni islamisti ne miruju u FBiH, kao i da je radikalna islamska Bosna pokazana u Bužimu.

Direktor Republičkog centra za istraživanje rata i ratnih zločina Milorad Kojić upozorio je da se u Bužimu veličaju oni koji su odsijecali srpske glave u ratu.

“Ovakvim snimkama se šalju ratne poruke i podsjeća na odrede poput El mudžahid koji su počinili stravične zločine, odsijecajući srpske glave uz povike Allahu Akbar!”, rekao je on.

Dekan Fakulteta za sigurnost u Banja Luci Predrag Ćeranić ukazao je da Sarajevo vješto izbjegava teme radikalnog islama.

“Danas u Sarajevu žele da nametnu priču o utjecaju Srbije i Rusije u BiH, a o radikalnim islamistima, dobrovoljcima iz BiH, koji ratuju širom svijeta ili paradžematima – šute. Tako se odnose prema Bužimu koji se ignorira”, rekao je on.

“Novosti” navode da su svi mediji u Sarajevu, potencirajući da se radi o provokaciji Bošnjaka, prenijeli vijest da je Srbinu iz Odžaka Damiru Kovačeviću napisana kazna od 200 KM, jer je na badnjak stavio srpsku trobojku, dok istovremeno iz međunarodnih krugova u BiH i građanskog Sarajeva nema osude snimka iz Bužima gdje se jasno vide ratni barjaci i na kom djeca kliču “Alahu Akbar”, prenosi Srna.

Video POGLEDAJTE NA LINKU.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije