Hrvatski Medijski Servis

DUBROVNIK: Pronađeno tijelo drugog nestalog radnika hidroelektrane

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

U moru kod Cavtata sinoć je pronađeno tijelo drugog radnika iz dubrovačke hidroelektrane, a potraga za trećim nestalim radnikom nastavlja se. Požar u Platu kod Dubrovnika buknuo je u tunelu dugačkom oko 500 metara. Šest radnika je u bolnici zbog posljedica udisanja dima.

– Tijelo prvoga nestalog radnika pronađeno je u tunelu hidroelektrane u četvrtak oko 14 sati, piše HRT.

U četvrtak navečer oko 21.50 sati na obali mora na predjelu Ključice pronađeno je beživotno tijelo drugoga nestalog radnika.

Očevid požarišta slijedi po završetku potrage, a obavit će ga vještaci MUP-ova Centra za forenzična ispitivanja Ivan Vučetić uz potporu protupožarnog inspektora dubrovačke policije.

U požaru koji je u četvrtak ujutro oko 9 sati izbio u Hidroelektrani Dubrovnik šest osoba lakše je ozlijeđeno, od čega je troje prevezeno u dubrovačku bolnicu. Tri su osobe tada nestale, a oko 14 sati ronioci Javne vatrogasne postrojbe u odvodnom kanalu Hidroelektrane Dubrovnik, koji spaja centar hidrocentrale s morem, pronašli su tijelo prvog nestalog, a oko 21.50 – kako je navedeno ranije u tekstu, u Cavtatu i drugog.

Načelnik dubrovačke policije Ivan Pavličević rekao je kako je sve ukazivalo da su trojica djelatnika, koji nisu uspjeli izaći iz HE, pred vatrenom stihijom skinuli dio odjeće i ušli u odvodni kanal, zbog čega je on i bio fokus pretraživanja.

Načelnik Pavličević novinarima je rekao i da su zaposlenici hidrocentrale bili obučeni kako postupati u slučaju izvanrednih situacija.

– Postoje razni planovi evakuacija i zaštitna oprema. Utvrđeno je da pojedini dijelovi zaštitne opreme nedostaju, što znači da su oni uzeli tu opremu i da se njome koriste. Naravno, pitanje je koliko je zaštitna oprema mogla pomoći u ovakvoj situaciji, naglasio je.

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić rekao je da su trojica lakše ozlijeđenih djelatnika dovezeni u bolnicu jer su se nagutali dima te su izvan životne opasnosti.

Na gašenju požara koji je lokaliziran oko 13 sati sudjelovali su vatrogasci JVP Dubrovački vatrogasci, DVD-ovi Konavle i Župa dubrovačka te DIP Dubrovnik.

Uzrok požara, koji je nastao na samom kraju tunela dugačkog oko 500 metara, još uvijek je nepoznat./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte