DUBRAVE KOD BRČKOG Proslavljen blagdan Rane Sv. Franje

Na ranokršćanskom mjestu-Zidinama (Skakava Gornja), gdje je bio i drevni franjevački samostan, svečanim misnim slavljem kojeg je predslavio mons. Tomo Vukšić, vojni ordinarij u BiH, proslavljen je blagdan Rane Sv. Franje.

U koncelebraciji su bili i drugi svećenici brčanskog dekanata te ujaci-fratri iz samostana u Dubravama, Tuzli, Tolisi i na Plehanu.

Mons. Tomo Vukšić, predslavitelj blagdanske euharistije u homiliji je na vrlo jasan način protumačio duhovnu stvarnost stigmi-rana Kristovih i njihovu blagodat u rastu kršćanske vjere. Rane-stigme koje je imao i Sv. Franjo Asiški, zapravo su „prijenos“ Isusovog života i žrtvovanja za ljude na život ovog sveca.

Nakon euharistijskog slavlja, gvardijan fra Niko Josić pozvao je sve svećenike i vjernike-hodočasnike na blagovanje i druženje „pod šatorima“ koje je spremila Mjesna zajednica Skakava Gornja. To druženje bilo je obogaćeno folklornom smotrom kulturno-umjetničkih društava iz Brčko Distrikta i Tuzle.

I ovoj proslavi prethodila je duhovna priprema s trodnevnicom. Prvi dan trodnevnice upriličena je i pobožnost – put križa te sveta misa koju je predvodio fra Pero Oršolić, župski vikar u Dubravama./HMS/

Najnovije

PREMIJER LIGA

Borac sve bliže tituli, Vranješ srušio Zrinjski

Nogometaši Borca pobijedili su Zrinjski 2:1 u derbi susret 30. kola Premijer lige BiH igranom u utorak navečer u Banjoj Luci. Banjalučani su opravdali blagu...