Hrvatski Medijski Servis

Tužiteljstvo BiH formiralo predmet protiv Dragana Lukača

Iz Tužiteljstva BiH potvrdili su za agenciju Patria da je formiran predmet i da se vrše provjere zbog moguće zloupotrebe položaja ili ovlasti direktora Federalne uprave policije Dragana Lukača.

Polovinom travnja ove godine Lukač je odbio Državnom tužiteljstvu proslijediti “nova saznanja” dobijena od Obavještajno-sigurnosne agencije u vezi ubistva Ramiza Delalića Ćele 2007. godine.

Istragu o ovom ubojstvu vodi tužitelj Tužiteljstva BiH Oleg Čavka, a ranije je vodio tužitelj Dubravko Čampara. V.d. glavne tužiteljice Gordana Tadić izuzela je predmet od Čampare i presignirala ga tužitelju Čavki.

FUP je u svom odgovoru Tužiteljstvu BiH naveo kako je od Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH primio određena saznanja koja indiciraju nove činjenice u vezi s ubistvom Ramiza Delalića, a koje je 2007. godine u Sarajevu izvršila nepoznata osoba.

– S obzirom na to da je OSA izvijestila FUP o činjenici koja je dostavljena v. d. glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH, u kojoj su navedene činjenice ozbiljne kompromitiranosti i korumpiranosti u ovom predmetu tužitelja Olega Čavke, u periodu do 2011. godine i narednom periodu, što je prijavio Naser Keljmendi, nepojmljivo je dodjeljivanje ovog predmeta upravo navedenom tužitelju te iz tih razloga nova saznanja dobivena od OSA-e BiH ne mogu biti proslijeđena Tužiteljstvu BiH – navodi se u dopisu direktora FUP-a Tužiteljstvu BiH iz travnja 2018. godine./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte