Državljanin BiH u kombiju prevozio migrante, bježao policiji pa udario u stup i policijski auto

U policijskoj potjeri za kombijem u kojem je državljanin BiH krijumčario ilegalne migrante na području Cetingrada i Slunja, ozlijeđene su tri osobe kada je vozilo udarilo u stup i policijsko vozilo, izvijestila je karlovačka policija.

Kako je navedeno, policijski službenici su oko osam sati na području Cetingrada uočili kombi vozilo bosansko-hercegovačkih registraskih oznaka, za koje su posumnjali da se u njemu prevoze strani državljani, ilegalni migranti. Naknadno je utvrđeno da je vozač državljanin BiH, prenosi Hina.

Policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije su, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave karlovačke, uporabom svjetlosnih i zvučnih signala pokušali zaustaviti vozilo, međutim, vozač se oglušio i nastavio se kretati da bi u Gornjem Taborištu izgubio nadzor nad kombijem, udario u stup, a nakon toga u policijsko vozilo.

Pritom su ozlijeđene tri osobe, strani državljani iz kombi vozila, te su na daljnje liječenje odvezeni u zdravstvenu ustanovu.

Vozač, državljanin BiH, uhićen je i osumnjičen za kazneno djelo “Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma”.

Strani državljani dovedeni su u službene prostorije radi utvrđivanja zakonitosti ulaska i boravka u Hrvatskoj, a slijedi daljnje kriminalističko istraživanje./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img