Društvo novinara BiH osudilo napad na novinara N1 Adija Bebanića

Društvo novinara BiH osudilo je jučerašnji napad na novinara N1 Adija Bebanića i očekuje da će prema napadaču biti poduzete zakonom predviđene mjere.

– Iako su događaji oko jučerašnje Povorke ponosa u Sarajevu, kao i skupovi protiv Povorke, generalno prošli bez incidenata, te pokazali da je u BiH moguće raspravljati i o osjetljivim temama uz visok stupanj tolerancije i spremnosti na prihvaćanje drugačijeg, Društvo novinara BiH sa žaljenjem ustvrđuje da ni ovi događaji nisu mogli proći bez novog slučaja napada na predstavnike medija – navodi ova udruga u priopćenju za javnost.

Prema informacijama kojima Društvo novinara BiH raspolaže, tijekom jučerašnjeg protesta protiv Povorke u centru Sarajeva došlo je do napada na kolegu Adija Bebanića, novinara televizije N1, točnije do fizičkog kontakta s građaninom, navodno nezadovoljnim načinom izvještavanja televizije N1.

Istovremeno, navode da je brzom intervencijom policije spriječen teži incident, te da je slučaj evidentiran putem službene zabilješke.

– Očekujemo da će prema napadaču biti poduzete zakonom predviđene mjere, a javnost još jednom pozivamo da poštuju predstavnike medija i svoje eventualno nezadovoljstvo nečijim izvještavanjem izražavaju na primjeren način – navodi se u priopćenju.

Iz Društva novinara BiH podsjećaju da su sloboda izražavanja i medija osnovni temelji demokracije, bez čega je u društvu nezamisliva normalna rasprava o bilo kojoj temi./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ZAGREBU

U stanu u Savskom gaju pronašli mrtvu ženu

U naselju Savski gaj u Novom Zagrebu pronađeno je mrtvo tijelo ženske osobe. Tijelo su našli jučer oko 18 sati u stanu na Nehruovom...