HKD NAPREDAK

Drugi susret Napretkovog besplatnog tečaja copywritinga u znaku AIDA-e

I dok su se tijekom prvog susreta polaznici Napretkovog besplatnog tečaja upoznali s definicijom copywritinga te prvim svjetskim copywriterima, drugi susret bio je rezerviran za upoznavanje s formulom za pisanje AIDA i njenom primjenom u kreiranju različitog sadržaja.

AIDA je skraćenica od: Attention (Pozornost), Interest (Interes), Desire (Želja) i Action (Akcija), a uz teorijski dio, polaznici su savladali i praktičnu vježbu pisanja sadržaja za društvene medije koristeći formulu za pisanje AIDA te kreiranje sadržaja za službeni e-mail.

Uz AIDA-u, polaznici tečaja copywritinga, koji vodi Marko Suton, diplomirani novinar i profesionalni SEO copywriter, saznali su nešto više o jednom od najpoznatijih svjetskih copywritera, Johnu Caplesu, i njegovom najpoznatijem oglasu They Laughed When I Sat Down At the Piano But When I Started to Play!

Taj naslov, jedan od najpoznatijih, uvertira je u treći susret Napretkovog besplatnog tečaja copywritinga, u kojem će glavna tema biti upravo naslovi i njihova važnost u tekstu.

Treće predavanje tečaja copywritinga održat će se u četvrtak, 17.9.2020., s početkom u 19.00 sati u prostorijama čitaonice Narodne knjižnice HNŽ-a, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije