ZATRAŽENA POMOĆ INTERPOLA

DRITANU ABAZOVIĆU ZAPRIJEĆENO: Nastaviš li družbu s četnicima, bit ćeš prvi zaklan

Policija sumnjiči Rožajca R.Š. da je prijetio Dritanu Abazoviću, a budući ne živi u Crnoj Gori, zatražena je pomoć Interpola kako bi on bio uhićen.

U prijetećoj poruci Abazoviću poručuje da će biti zaklan, prenosi CdM pozivajući se na Dan.

“S jednog profila na društvenoj mreži upućene su prijetnje lideru političke stranke URA Dritanu Abazoviću, s čime je upoznata policija, koja je provjerama identificirala R.Š. (69) iz Rožaja kao osobu koja je putem jedne društvene mreže uputila prijetnje Dritanu Abazoviću, o čemu su obaviješteni službenici Odjeljenja sigurnosti Rožaje”, rečeno je Danu iz policije.

Poruka

Ta informacija je proslijeđena i službenicima Sektora za suzbijanje organiziranog kriminala i korupcije, Grupi za suzbijanje visokotehnološkog kriminala.

Policija je utrdila da su prijetnje potkele iz Ulcinja, a prema izjavi bliskog srodnika osobe osumnjičene za ovo djelo, R.Š. ne živi u Crnoj Gori, već u Švedskoj, te je preko Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku suradnju proslijeđen zahtjev Interpolu Švedske i nordijskom časniku za vezu za određene provjere za tu osobu, navode u policiji.

S poduzetim aktivnostima upoznat je Abazović, koji je izjavio da se ne osjeća ugroženo.

“Dalje radnje po ovom predmetu su u tijeku. Od strane nadležnog organa sačinjen je izvještaj o sigurnosnoj procjeni stupnja ugroženosti lidera političkog subjekta URA Dritana Abazovića, te sukladno tome Uprava policije prema Dritanu Abazoviću poduzima mjere sigurnosne zaštite”, priopćeno je Danu iz Uprave policije Crne Gore.

Kako se sumnja, R.Š. je poručio Abazoviću da će biti zaklan ukoliko nastavi “družbu”, odnosno pregovore i suradnju sa “četnicima”.

“Abazoviću, ako nastaviš družbu s ovim četnicima, bit ćeš prvi zaklan (ne daj Bože), ali to te čeka. I mnogi muslimani i Albanci muslimanske vjeroispovijesti (što se dogodilo u Kaluđerskom Lazu kod Rožaja), ako odeš s njima, čeka te Ulcinj, Rožaje, Plav, Gusinje… Pljevlja su počela. Ti ćeš biti pozvan da si napravio Srebrenicu, Prijedor, Višegrad, Foču i Markale. Dozovi se pameti, okreni se Crnoj Gori”, napisao je, kako se sumnja, R.Š.

Lider koalicije “Crno na bijelo” Dritan Abazović gostujući ranije na Face TV rekao je da su mnoga pisma koja je dobio dobronamjerna, a da je jedan dio njih naručen, podsjeća CdM.

Prijetnje klanova

“Od 1906. godine, kada je nastao parlamentarni život u Crnoj Gori, vlast nikada nije bila promijenjena na izborima. Ovo je prvi put da smo položili prijamni ispit da možemo sebe kandidirati za demokratska društva. Srušili smo režim koji je napravio privatnu državu”, rekao je tada Abazović.

Novinar ga je upitao tko je najopasniji od onih koji su mu do tada prijetili.

“Najopasniji su dva klana koja su međunarodna poznata i koji su naš najveći brend – ‘kavački’ i ‘škaljarski’ klan, koji su dio velikog narko-kartela. Važno je da ljudi razumiju da kriminalne strukture funkcioniraju mnogo bolje nego političke”, kazao je Abazović, koji nije otkrio ime osobe koja mu je prijetila./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PORASLA GLOBALNA RAZINA MORA

Grenland doživio “masovno” otapanje leda

Grenland je u srijedu izgubio ogromnu količinu leda koji se otopio zbog visokih temperatura potaknutih klimatskim promjenama, a otopljena količina vode dovoljna je da...