Drinovci: Policija otkrila bombaše, eksplozivom oštetili dvije kuće i automobil

Policijska uprava Grude rasvijetlila je kazneno djelo Izazivanje opće opasnosti, koje je 24. lipnja izvršeno u Drinovcima. Tog dana u 00:40 hsati PU Grude zaprimila je prijavu da je nepoznati počinitelj ili više njih aktivirao eksploziv ili nepoznatu eksplozivnu napravu na igralištu Osnovne škole Antuna Branka i Stanislava Šimića u Drinovcima. Odmah nakon zaprimljene prijave o navodima iz iste izvješten je dežurni županijski tužitelj a policijski službenici izišli su na lice mjesta i isto osigurali, prenosi Hrvatski Medijski Servis
         
Idućeg dana na licu mjesta izvršen je očevid, kojim je utvrđeno da je uslijed eksplozija nastala materijalna šteta na dvjema obližnjim obiteljskim kućama, kao i na motornom vozilu marke Mercedes koje se nalazilo parkirano u dvorištu obiteljske kuće na kojoj je eksplozija izazvala oštećenja.

Također, kako je priopćeno iz MUP-a Zapadnohercegovačke županije, tijekom očevida su prikupljeni tragovi koje smo poslali na vještačenje, a poduzete su i brojne druge mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja izvršenog kaznenog djela.

Operativnim radom istražitelji PU Grude otkrili su moguće počinitelje. U službenim prostorijama PU Grude jučer je izvršena kriminalistička obrada nad starijim maloljetnikom (17) iz Drinovaca te nad A. A. (21) iz Tihaljine.

Izvršenom kriminalističkom obradom utvrđeno je postojanje osnova sumnje da su isti, na školskom igralištu, aktivirali točno neutvrđenu količinu eksploziva, čime su počinili kazneno djelo Izazivanje opće opasnosti.

Također, izvršena je kriminalistička obrada i nad A. G. (18) iz Drinovaca, a izvršenom obradom utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je isti prodao eksploziv starijem maloljetnika (17), koji ga je potom, zajedno s A. A. (21), aktivirao na školskom igralištu.

PU Grude podnijet će Županijskom tužiteljstvu Izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv starijeg maloljetnika (17) iz Drinovaca te protiv A. A. (21) iz Tihaljine, zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo Izazivanje opće opasnosti..PU Grude, također će  podnijet  Županijskom tužiteljstvu Izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv A. G. (18) iz Drinovaca, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari ./HMS/

Najnovije

PRVI BOŠNJAČKI ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BiH

DŽAFEROVIĆ: Harmonika u Predsjedništvu najobičniji je primitivizam

Prvi bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović kazao je nakon današnje sjednice Predsjedništva BiH da su započeli raspravu o ugovoru između Islamske zajednice u...