Dražen Anzulović novi izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije

Više od dva mjeseca trajala je potraga za novim izbornikom hrvatske košarkaške reprezentacije. Nakon što je Ivica Skelin zbog užasnih rezultata nakon četiri odrađene kvalifikacijske utakmice za SP u Kini 2019. maknut, Savez je tražio novog čovjeka, piše Index.hr.

Problem za Rađu i Stojka bio je sukob između ULEB-a i FIBA-e, pa je bilo iluzorno očekivati da će na klupu reprezentacije sjesti netko od top imena. Jer svatko od takvih primarno želi voditi klub s euroligaškim ambicijama, a to s reprezentacijom ne bi mogao.

U međuvremenu, javnim prostorom kolala su imena poput Velimira Perasovića, Jasmina Repeša i Talijana Andree Trinchierija, no izbornik je postao netko iz drugog plana.

Iz Saveza su nam potvrdili da će Dražen Anzulović pokušati napraviti nemoguće i reprezentaciju odvesti u Kinu. Ta je odluka donesena danas, ona još nije službena, rečeno nam je da tek treba krenuti u proceduru, ali do kraja tjedna možemo očekivati službeno predstavljanje.

Anzulović je u karijeri vodio Cibonu, Zagreb i Cedevitu, a na klupi reprezentacije u dva navrata sjedio je kao pomoćnik, posljednji put od 2016. do 2017. godine./HMS/

Najnovije

STUTTGART

Pretres u Mercedesu zbog sumnje na korupciju

Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu, pored Stuttgarta, pretreseni su u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru...