Doznajemo koliko novca će se izdvojiti za privatne vrtiće u Širokom Brijegu

Grad Široki Brijeg je u proračunu za 2024. godinu planirao stavku koja se odnosi na pomoć privatnim dječjim vrtićim.

Prema planu, za privatne vrtiće će se izdvojiti oko 100.000 KM. Detalji raspodjele još nisu definirani, izjavili su za portal Jabuka.tv iz Grada Širokoga Brijega.

U Širokom Brijegu radi deset privatnih vrtića, a ubrzo se otvara još jedan. Uz to, postoje dva javna odnosno gradska vrtića. Prema procjenama, privatne vrtiće pohađa oko 600 djece dok u gradske vrtiće ide 200 mališana.

U slučaju da će se ovih 100.000 KM ravnomjerno raspodijeliti na deset privatnih vrtića, svaki od njih dobit će subvenciju u iznosu od 10.000 KM za 2024. godinu.

Ova mjera i poticaj neće rješiti problem, ali vjerujemo kako će na neki način poboljšati uvjete u vrtićima i zaustaviti rast cijena, zaključili su izjavi za portal Jabuka.tv iz Grada Širokoga Brijega.

Podsjećamo, Grad Ljubuški je u utorak objavio rezultate javnog poziva za subvenciju privatnim vrtićima koja je odrađena formalno s obzirom da je otprije poznato da će sva četiri privatna vrtića u Ljubuškom od Grada dobiti po 20.000 KM kako u ovoj godini ne bi dizali cijene.

Inače, Grad Ljubuški je još od 2021. godine smanjio za 50% cijene u gradskim vrtićima čime roditelji u ovom gradu plaćaju najjeftiniji vrtić u Hercegovini./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img