DOŠLA SAMO TRI MINISTRA Sjednica Vijeća ministara nije održana

U Sarajevu je danas trebala biti održana sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Međutim, na sjednici su se pojavila samo tri ministra i to Semiha Borovac, Mirko Šarović i Igor Crnadak kao i predsjedavajući Denis Zvizdić.

“Neću špekulirati o razlozima i činjenicama zbog kojih danas šest članova Vijeća ministara BiH nije prisustovalo, ja mogu govoriti samo o konkretnim razlozima koje sam dobio u pisanoj formi od ministra Bevande, ministrice Pendeš, ministra Grubeše, ministra Mektića, ministra Osmanovića i zamjenika ministra Dalipagića koji danas nisu prisustvovali”, kazao je Zvizdić.

Naveo je, kako prenosi N1 da su razlozi zbog kojih ministri nisu došli različite prirode.

“Neki od ministara imaju smrtni slučaj u obitelji, drugi zbog bolesti i objektivnih okolnosti ne prisustuvju. Za neke detaljenije razloge možete se obratiti njima. Moram reći da mi je je žao što danas nije održana sjednica jer bilo je unutar broja točaka dnevnog reda nekoliko veoma bitnih materijala, među njima i odluka o privremenom financiranju institucija BiH”, kazao je Zvizdić.

Pred ministrima se trebao naći i Prijedlog sporazuma o pružanju pomoći i operativnoj suradnji u kontroli granice, a na dnevnom redu je bio i nacrt odluke o ratifikaciji protokola o određivanju tromeđne granične točke između BiH, Crne Gore i Srbije.

Ministri su trebali razmatrati i izvještaj o radu Komisije za NATO integracioni proces BiH za period od 1. prosinca 2018 do 1. srpnja ove godine i informacija o godišnjem planu obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga BiH u inozemstvu za 2020. godinu./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

HNL

Hajduk nakon velike drame s igračem više pobijedio Inter

U prvoj utakmici nastavka Prve HNL nakon gotovo tromjesečne stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa Hajduk je na praznom Poljudu svladao Inter iz Zaprešića s 2:1...