Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

DOMALJEVAC: Obilježena 27. godišnjica oslobađanja Lijeskovca

Misom koju je predvodio fra. Marinko Živković i polaganjem vijenaca na spomen obilježju na Snogama u nedjelju je obilježena je 27. godišnjica vojne akcije 104. HVO brigade kojom je oslobođen Lijeskovac i područje osnovne škole u Grebnicama.

Uz potporu općine Domaljevac-Šamac, organizatori obilježavanja godišnjice bili su branitelji i veterani 104. HVO brigade “Posavske cobre”, a nakon mise i polaganja vijenaca upriličeno je druženje branitelja i gostiju uz domjenak na Snogama.

Veličanstvenom akcijom bojovnika Hrvatskog vijeća obrane koja je krenula u zoru 19. kolovoza 1992. godine, oslobođeni su dijelovi Grebnica a neprijatelju naneseni teški gubici. Na žalost uz ovaj datum veže nas i tužno sjećanje na stradale branitelje: Mladena Koturića, Miju Abramovića, Josu Kobaša, Iliju Vučkovića, Luku Mijića i Iliju Marića, dok je trideset branitelja ranjeno./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte