PARLAMENT BIH

Dom naroda danas o smjeni ministra Miloša Lučića

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebao razmatrati Odluku o potvrđivanju smjene ministra za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Miloša Lučića.

Odluku o smjeni ministra Lučića donio je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, jer je Demokratski narodni savez (DNS), na čiji je prijedlog Lučić imenovan za ministra, napustio vladajuću koaliciju i prešao u oporbu.

S obzirom da je DNS donio odluku o napuštanju koalicije i daljem oporbenom djelovanju, a imajući u vidu da trenutni saziv Vijeća ministara BiH u svom radu nema podršku predstavnika DNS-a u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, donesena je ovakva odluka – navodi se u njenom obrazloženju.

Odluku je na posljednjoj sjednici potvrdio Zastupnički dom Parlamenta BiH, a stupit će na snagu danom potvrđivanja od Parlamentarne skupštine BiH.

Na dnevnom redu Doma naroda trebao bi se naći i zahtjev izaslanika Denisa Bećirovića i Zlatka Miletića za razmatranje Prijedloga zakona o izmjeni i dopunama Kaznenog zakona BiH po hitnom postupku.

Trebao bi biti razmatran i Prijedlog zakona o privremenim mjerama u radu pravosudnih i drugih organa BiH za vrijeme stanja prirodne ili druge nesreće na teritoriji BiH, kao i principi Prijedloga zakona o dopunama Zakona o parničnom postupku pred Sudom BiH, koje je predložilo Vijeće ministara BiH.

Izaslanici bi, između ostalog, trebali razmatrati i izvještaje povjerenstva Kolegija o nastojanju za postizanje suglasnosti o Prijedlogu zakona o dopuni Zakona o javnim nabavkama, te o Prijedlogu zakona o dopuni Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima./Fena/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PROGNOZA VREMENA

Evo kad nas očekuje porast temperatura

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. Tijekom dana ponegdje sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Najviša...