U REŽIJI DRAGANA KOMADINE

Dokumentarni film “Maestro” primjerno prikazan u Mostaru

Dokumentarni film “Maestro” u režiji prof. Dragana Komadine večeras je primjerno prikazan u velikoj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Film kroz 50 minuta govori o nastanku i radu brojnih zborova i klapa s područja Mostara i Hercegovine, kao i o životu njihova osnivatelja i voditelja, don Dragana Filipovića.

Don Dragan Filipović. Foto: Fena

– Ovo je film o don Draganu Filipoviću, svećeniku, zborovođi, skladatelju, čovjeku koji je na mnoge načine zadužio prije svega, glazbeni život Grada Mostara i Hercegovine – kazao novinarima uoči premijere redatelj Komadina.

U dokumentarcu govore suvremeni glazbenici – Alan Bjelinski, Mladen Tarbuk, Robert Homen, Pero Šiša, biskup Ratko Perić, članovi različitih zborova i klapa, kao i članovi obitelji don Dragana Filipovića.

Foto: Fena

Uz podsjećanje na brojne glazbene događaje kroz arhivske snimke, film je prepleten sjećanjima na životni put don Dragana.

– Redatelj je htio da ide jedna dvostruka priča, da ja nešto govorim o svom životu, a članovi zborova, klapa, dirigenti i solist o mojoj glazbi i onomu što oni rade. Mislim da se ta priča onda ujedinjuje prema jednom cilju, da se kaže nešto o tome što su ti mladi radili u ovom gradu – naveo je don Dragan.

Film je nastao u produkciji Studija YOKER./Fena/HMS/

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ŠIROKI BRIJEG

Svoje stihove govorili pjesnici iz Širokog Brijega, Mostara, Rame, Ljubuškog, Posušja i Imotskoga

Posljednji od četiri književna susreta ovogodišnje manifestacije „Književna večer s književnicima s područja Županije Zapadnohercegovačke“, u organizaciji knjižnica ove županije, upriličena je u Narodnoj...