TRAKAVICA OKONČANA

Đoković napustio Australiju

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković napustio je Australiju letom za Dubai u 12.30 sati po našem vremenu (22.30 sati po lokalnom).

Podsjetimo, njegovu žalbu na ukidanje vize od strane ministra za imigracije odbacio je Savezni sud.

Odluka o deportaciji podrazumijeva i trogodišnju zabrana ulaska u Australiju, ali može biti razmatrano njeno ukidanje u posebnim slučajevima.

Navodno će morati platiti i troškove suđenja u visini od čak 500 000 australskih dolara.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić osudili su odluku australskog suda o ukinutoj vizi prvom tenisaču svijeta Novaku Đokoviću ocijenivši je besmislenom i skandaloznom.

Aleksandar Vučić je rekao da je odluka besmislena i da su se australske vlasti ponizile.

-Oni misle da su tom odlukom ponizili Novaka Đokovića. Oni su ponizili sebe, rekao je Vučić novinarima poslije glasanja na referendumu, dodajući kako se nakratko čuo s Đokovićem i ohrabrio ga.

-Đoković se može uzdignute glave vratiti u svoju zemlju i svakoga pogledati u oči, poručio je Vučić.

-Maltretirali su ga deset dana da bi mu uručili odluku za koju su znali od prvoga dana da će je uručiti, ocijenio je predsjednik Srbije.

Premijerka Ana Brnabić rekla je da je odluka saveznog australskog suda skandalozna.

-Mislim da je skandalozna odluka, razočarana sam, mislim da je pokazala kako u nekim drugim zemljama funkcionira vladavina prava, odnosno kako ne funkcionira vladavina prava. Nevjerojatno mi je da imamo dvije potpuno suprotne odluke suda u roku od samo nekoliko dana i 11 dana fizičkog i psihičkog maltretiranja, rekla je Brnabić novinarima.

Osvrnula se na izjavu australskih vlasti da je u Srbiji manje od 50 posto cijepljenih građana.

-Nevjerojatno mi je bilo da vidim brutalne, otvorene laži u Australiji predstavnika države koji kažu da je cijepljenje u Srbiji ispod 50 posto. U ovom trenutku imamo nekih 58 posto, navela je Brnabić./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

KAPETAN HŠK ZRINJSKI

Veliki posao Zrinjskog: Nemanja Bilbija potpisao novi ugovor

Kapetan HŠK Zrinjski, Nemanja Bilbija, u petak je potpisao novi ugovor s Plemićima. HŠK Zrinjski Mostar s velikim zadovoljstvom potvrđuje da je kapetan Nemanja Bilbija...