NASTAVA ONLINE

Dojave o bombi u više od 100 škola širom Srbije

Dojave o podmetnutoj elektronskoj napravi stigle su na e-mail adrese više osnovnih i srednjih škola u Srbiji, priopćilo je Ministarstvo prosvjete susjedne zemlje.

“Dojave su stigle na mail adrese 134 osnovne škole na teritoriji Šolske uprave Novi Sad, kao i u nekim školama u Pirotu, Nišu, Babušnici, Vlasotincu, Lebanu i Kuršumliji”, navodi se u priopćenju.

U cilju sigurnosti učenika škole su obavijestile MUP o prijetnji i ekipe MUP-a su na terenu, dodaje se.

“Do okončanja pregleda nastava će se odvijati online, a učenici će biti vraćeni u klupe, nakon potvrde da je sigurno. O načinu organiziranja nastve i povratku na neposrednu nastavu, škole će obavijestiti učenike i njihove roditelje putem redovitih kanala komunikacije”, priopćilo je Ministarstvo prosvjete Srbije.

Podsjetimo, ovo je nastavak dojava bombi širom Srbije. Prije dva dana bomba je bila dojavljena u Kliničkom centru Vojvodina putem maila, ali nije bilo potrebe za evakuacijom.

U posljednjih pet dana stiglo je stotine lažnih dojava u bombi u školama i drugim institucijama u više gradova. Ministar prosvjete Srbije Branko Ružić rekao je da je policija utvrdila da su sve dojave o bombama u školama bile lažne, te da će biti potrebna određena nadoknada nastavnih izgubljenih evakuacijom škola zbog višednevnih lažnih dojava./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

REAKCIJE

DŽAFEROVIĆ: Pozdravljam odluku V. Britanije o slanju vojnih eksperata u BiH

Pozdravljam odluku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva o slanju vojnih eksperata, kojim će se osnažiti NATO štab u Bosni i Hercegovini, te pružiti praktična podrška našoj...