IMUNIZACIJA ZDRAVSTVENIH DJELATNIKA

Dogovorena raspodjela 5.000 cjepiva koje je Vučić donirao FBiH, evo koliko će dobiti koja županija

Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH i županijski zavodi dogovorili su danas raspodjelu cjepiva protiv koronavirusa koje je prije dva dana dostavio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako je potvrđeno za Klix.ba zavodi su se dogovorili da se cjepivo raspodjeli postotno prema broju medicinskog osoblja tako da Župaija Sarajevo dobiva 1.050, Tuzlanska županija 1.000, a Zeničko-dobojska 740 cjepiva.

Hercegovačko-neretvanskoj županiji pripast će 550 doza cjepiva, a Srednjobosanskoj i Unsko-sanskoj županiji po 500. Hercegbosanska županija dobit će 250, Županija Zapadnohercegovačka 200, Županija Posavska 100 i Bosansko-podrinjska županija 50 doza cjepiva.

Cjepivo proizvođača AstraZeneca, njih 5.000, koje je Srbija donirala našoj zemlji, namijenjene su za imunizaciju zdravstvenih radnika.

U Zavodu još čekaju odobrenje Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH u vezi s doniranim cjepivom, koje ne zahtijevaju poseban, već standardni način skladištenja.

Cijepljenje bi, prema neslužbenim informacijama, trebalo početi u ponedjeljak. U narednom razdoblju se očekuje preostala donacija Srbije, odnosno još 5.000 doza koje će služiti za revakcinaciju.

Sastanak o epidemiološkoj situaciji, nadzoru i mjerama, planu cijepljenja i nabavi cjepiva na kojem će prisustvovati premijer Federacije BiH i zamjenici premijera FBiH, te predstavnici Federalnog ministarstva zdravstva, Zavoda za javno zdravstvo FBiH i Odbora za zdravstvo Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, kao i premijeri i ministri zdravstva županija u Federaciji BiH, zakazan je za sutra./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NAKON VOJNE VJEŽBE U SRBIJI

DODIK: Granica između RS i drugog entiteta se neće mjenjati, ona je međunarodno priznata

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je mirni razlaz u BiH jedina opcija koja će sigurno biti ostvarena u...