DODIK: Vlasti u BiH još nema jer Bošnjaci žele na pozicijama zadržati Srbe koji su u podaničkom odnosu

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je kako je bit neformiranja vlasti na razini BiH u tome da se na vlasti što duže održe Mirko Šarović, Dragan Mektić i drugi koji su pokazali svoje podaništvo političkom Sarajevu i njihovim interesima, a ne Akcijski nacionalni plan (ANP) za članstvo u NATO-u i ostali razlozi koji se izmišljaju.

On je naglasio kako u BiH jedino Republika Srpska ima stabilnu institucionalnu vlast i političku i socijalnu situaciju.

Dodik je podsjetio kako je RS uspjela samo poslije mjesec dana imati novu vladu i izvršne strukture vlasti, a to što godinu dana nakon općih izbora na svim drugim razinama u BiH vlast nije formirana govori o sustavnoj krizi u BiH.

On je naglasio kako je prethodne četiri godine s bošnjačko-muslimanskom strukturom u vlasti bila opozicija Republike Srpske, koje se Sarajevo ni sada ne odriče.

“Oni ih pokušavaju različitim smicalicama održati što je moguće duže na vlasti. Godinu dana uspijevaju tako što izmišljaju razne stvari kao što je priča o akcijskom nacionalnom planu za članstvo u NATO-u, za koji znaju da Republika Srpska neće prihvatiti jer ima Rezoluciju Narodne skupštine o vojnoj neutralnosti i očuvanju ustavnog poretka”, rekao je Dodik./Srna/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

MINISTAR UNUTARNJIH POSLOVA RH

BOŽINOVIĆ: Za nekoliko mjeseci Radončić i ja napravili smo više nego ostali svih ranijih godina

Za nekoliko mjeseci napravili smo više nego ostali svih ranijih godina. Kazao je ovo u razgovoru za „Dnevni avaz“ Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova...