DODIK: Visoki predstavnik godinama manipulira situacijom, pokušava RS okriviti za sve

Smotrom pješadijskih jedinica Vojske Srbije na batajničkom aerodromu završena je vojna vježba “Sloboda 2019”, koja je održana povodom obilježavanja 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu. Na događaju je prisustvovao i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

Dodik je rekao na batajničkom aerodromu, uoči početka vojne vježbe “Sloboda 2019”, da će s Medvedevim razgovarati i o drugim vidovima suradnje.

“Republika Srpska ima namjeru pridružiti se plinovodu “Turski tok”. To zavisi od toga kada će plinovod stići u Srbiju, onda će, naravno, da krene i u RS”, rekao je Dodik, prenosi N1.

On je naveo da su predstavnici ovog bh. entiteta s rukovodstvom “Gazproma” ranije dogovorili određene aranžmane, o čemu će, također, danas razgovarati s Medvedevim.

Član Predsjedništva BiH je napomenuo da će s ruskim premijerom razgovarati i o drugim vidovima suradnje, uključujući i ekonomsku.

“Upoznat ću ga s političkom situacijom u Bosni i Hercegovini i RS, izazovima i problemima koji su nastali u vezi sa neformiranjem vlasti godinu dana nakon izbora”, rekao je Dodik, koji će s Medvedevim razgovarati i o situaciji u Ruskoj Federaciji, te planovima Rusije za ekonomsku i svaku drugu suradnju.

Dodik je rekao da je činjenica da Srbija i Rusija već duže vrijeme imaju odličnu suradnju, koja je važna i sa stanovišta Kosova.

“Pozicija Rusije se pokazala kao neutralna. Oni podržavaju lokalne strukture vlasti i ne miješaju se u unutarnja pitanja, imaju svoje vojno-političke prioritete i Rusija nije priznala Kosovo”, rekao je Dodik.

Govoreći o BiH, Dodik je ponovio da Rusija stoji iza Daytonskog mirovnog sporazuma i da je njena pozicija oko toga više puta jasno priopćena i dokazana kroz duži vremenski period.

“Zahvaljujući Rusiji imamo priliku da se čuje i naša strana u Vijeću sigurnosti. Visoki predstavnik godinama manipulira s predstavom te situacije, najčešće ignorira tu situaciju i pokušava okriviti Republiku Srpsku za sve i svašta. To neće izostati ni ovaj put krajem ovog mjeseca ili početkom idućeg kada ponovno Vijeće sigurnosti na dnevnom redu ima situaciju u BiH. Mi se pripremamo da napišemo jedno izvješće kao i do sada i da ga dostavimo, prije svega, našim prijateljima, veleposlaniku Ruske federacije. I to je pitanje o kojem ću razgovarati s premijerom”, kazao je Dodik, prenosi N1./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NASTAVAK UDARA NA NEOVISNOST PRAVOSUĐA

IZETBEGOVIĆ: Sve su Hrvate preskočili i došli do Novalića

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA govorio je prilikom gostovanja na Federalnoj televiziji o aferi "Respiratori", oslobađanju Fadila Novalića, radu Tužiteljstva BiH i glavne tužiteljice Gordane...