DODIK: Usvajanjem Rezolucije o Srebrenici bit će potpisana smrtna presuda BiH

Drugog svibnja će biti potpisana smrtna presuda Bosni i Heregovini kao nekoj mogućoj zajednici, istakao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u razgovoru za emisiju Pečat RTRS-a.

Podsjetimo 2. svibnja planirano je glasovanje o rezoluciji o Srebrenici, koje je u međuvremenu odgođeno.

– Mi u suštini ne trebamo ništa činiti, do obrane funkcionalne nadležnosti. Dakle, mi ne pripremamo nikakav rat, ali shvaćamo da ima pojedinaca koji ne razmišljaju tako – ističe Dodik.

Kada je, dodaje, riječ o Bosanskim muslimanima oni, gotovo identično čine i rade, u smislu želje postavljanja unitarne Bosne, a asistenciju im pruža Amerika, ali, naglašava, Republika Srpska nije zato.

– Događa se ozbiljan udarac na srpski narod, koji mi moramo dočekati, ako se usvoji ta rezolucija, mi moramo napraviti našu nacionalnu strategiju izlaska iz tog. To podrazumijeva zajedničko djelovanje Srba iz Srpske, Srbije, ali i bilo gdje se nalazili. Prilagodit ćemo se novim okolnostima, jer mislimo da nakon tog ne vidimo način građenja zajedničkog života s Bošnjacima – navodi Dodik.

Dodaje, da je BiH u prethodnom ratu, bila “išarana”, ali da sada jasno postoji entiteska linija, koja je obranjena u prethodnim okupljanjima.

– Imamo dovoljno snage da zadržimo naš subjektivitet, pa čak i samostalnost. Ono što mi radimo u političkom smislu, je osudna borba za ono što imamo, za naša prava, koja su sva napadnuta. Naša politika je odgovorna, nacionalna i državna politika za Srpsku. Naša politika nije bosansko-hercegovačka politika, mi nismo bosansko-hercegovačke patriote. Јa sam naprimjer srpski patriota – navodi Dodik./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img