SASTANAK U PREDSJEDNIŠTVU BIH

Dodik upoznao veleposlanike zemalja Kvinte sa stavovima Republike Srpske

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik upoznao je veleposlanike zemalja Kvinte sa stavovima dužnosnika Republike Srpske nakon odluke Ustavnog suda BiH u vezi sa Zakonom o poljoprivrednom zemljištu Srpske.

Prema saznanjima Srne, veleposlanici SAD, Velike Britanije, Francuske, Njemačke i Italije došli su na sastanak u zgradu Predsjedništva BiH na poziv srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Dodik im je prenio zaključke s jučerašnjeg sastanka dužnosnika Republike Srpske, odnosno da predstavnici u zajedničkim institucijama BiH obustavljaju rad na odlučivanju o bilo kojem pitanju iz nadležnosti organa BiH dok ne bude usvojen zakon o Ustavnom sudu BiH u čijem sastavu ne bi bilo stranih sudaca, te da će ta odluka biti potvrđena na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, koja će biti održana u ponedjeljak, 17. veljače.

On je pojasnio da je ovaj zaključak uslijedio nakon odluke Ustavnog suda BiH da je član 53 Zakona o poljoprivrednom zemljištu Srpske kojim je propisano da poljoprivredno zemljište koje je javno dobro, odnosno državno vlasništvo, po sili zakona postaje vlasništvo i posjed Srpske u suprotnosti sa Ustavom BiH, odnosno da je Ustavni sud utvrdio da je riječ o isključivoj nadležnosti BiH u reguliranju pitanja državne imovine./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije