DODIK U SREBRENICI: Obilježavanje 11. srpnja će se nastaviti, pomoći ćemo obnovu i zapošljavanje

U zgradi općine u Srebrenici održan je sastanak predsjednika RS Milorada Dodika i novoizabranog načelnika ove općine Mladena Grujičića.

Sastanku su prisustvovali i savjetnik predsjednika RS Miladin Dragičević i članovi ureda načelnika općine.

Nakon sastanka u obraćanju novinarima Dodik je rekao da će pružiti svu pomoć Srebrenici i da će 11. srpanj nastaviti obilježavati se i tu se ništa neće mijenjati.Dodao je da podržava miran život i sve ljude, prenosi Dnevni avaz.

– 11. srpanj je datum kojim se obilježava stradanje Bošnjaka. Tako se tretira i podržava i ništa se neće mijenjati u odnosu na ranije godine. Organizatori će tretirati sadržaj tog dana, a lokalna zajednica će biti prisutna kao i do sada. Ništa se neće promijeniti – izjavio je Milorad Dodik.

Rekao je da se nada da će iduća godina biti godina dobrih poslova u Srebrenici te da su dva bitna segmenta infrastruktura i zapošljavanje.

– Plan je da se tijekom zime napravi opsežna elobaracija problema. Potrebna je rekonstrukcija svih ulica, da se uradi nova rasvjeta i da se rekonstruiraju objekti i zgrade, te izgrade novi kao što je vrtić. Kao predsjednik RS ću podržati projekte s 300.000 do 500.000 KM. Imat ćemo evidenciju tko će i koliko točno što financirati, te vidjeti na što se troše sredstva iz Srbije – kazao je Dodik.

Istaknuo je da se mora riješiti i problem u selim, nije bitno jesu li srpska ili bošnjačka.

– Riješiti pitanja vode i puteva u svim selima; i bošnjačkim i srpskim i mješovitim. Napravit ćemo program obnove fasada na svim zgradama u naseljenim mjestima kako bi lakše privukli investitore –  rekao je Dodik.

Naglasio je da je neophodno da se otvore nova radna mjesta u Srebrenici.

– Jedinstveno smo se usuglasili da bi na bazi takvog projekta, za mjesec-dva, organiziramo zajedničku sjednicu Vlada RS i FBiH i da vidimo koliko tko može ući u projekat. Bit ću spreman podržati i biti prisutan da napravimo nešto što će biti zapisano i dokumentirano. Tada će preostati samo realizacija – najavio je Dodik.

I Grujičić se obratio novinarima koje je interesiralo aktualno stanje u općini i situacija oko Banje Gube.

– Pitanja Banje smo se dotakli. Ovakvo stanje ne odgovara ni investitorima, ni građanima. Pregovaramo, razgovaramo sa svim akterima. Želimo naći najbolja rješenja, i da Banja krene sa radom – kazao je Grujičić./HMS/

Najnovije