ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Dodik u pismu Trumpu: Inicirao sam prebacivanje Veleposlanstva BiH u Jeruzalem

Dan nakon što je podnio zahtjev za održavanje izvanredne sjednice Predsjedništva BiH s inicijativom za premještanje Veleposlanstva BiH iz Tel Aviva u Jeruzalem, Milorad Dodik je pisao američkom predsjedniku Donaldu Trumpu.

“Koristim ovu priliku da pozdravim vaše inicijative za normalizaciju odnosa između Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata. To je povijesni sporazum i uvjeren sam da će doprinijeti miru, stabilnosti i prosperitetu regije. Kao srpski član Predsjedništva BiH, želim dati doprinos i podršku vašim mirovnim inicijativama u vezi s Izraelom. Zbog toga, u Predsjedništvu BiH sam inicirao prebacivanje Veleposlanstva BiH iz Tel Aviva u Jeruzalem”, izvijestio je Dodik prvog čovjeka Sjedinjenih Američkih Država 9. rujna ove godine.

U nastavku pisma, Dodik objašnjava Trumpu kako je proces donošenja odluka u Predsjedništvu BiH takav da sva tri člana moraju glasati “za” te da će njegov prijedlog trebati odobrenje i još dva člana Predsjedništva BiH.

“Nadam se da će se članovi Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog i hrvatskog naroda razumjeti da bi ova odluka bila veliki doprinos u postizanju konačnog mirovnog rješenja za Izrael, a Bosna i Hercegovina bi slijedila primjer Sjedinjenih Američkih Država”, poručio je Dodik,.

Na kraju, kako se i očekivalo, Šefik Džaferović i Željko Komšić bili su protiv Dodikove ideje o premještanju lokacije bh. veleposlanstva u Izraelu./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije