PREDSJEDNIK RS S VELEPOSLANIKOM RUSIJE

DODIK: Tražit ću da se vrati nadležnost RS za Izborni zakon

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik primio je u Istočnom Sarajevu veleposlanika Ruske Federacije u BiH Igora Kalabuhova, koji je zahvalio na pozivu da prisustvuje svečanom prijamu povodom stupanja na dužnost predsjednika Republike Srpske.

“Predsjednik Dodik istaknuo je da Republika Srpska cijeni činjenicu da Veleposlanstvo Rusije i ruski veleposlanik s posebnim uvažavanjem pristupaju obilježavanju svih važnih događaja za RS, te da se u tome ogleda i dobra suradnja i odnosi Republike Srpske i Rusije, priopćeno je iz Ureda predsjednika Republike Srpske.

Dodik je upoznao ruskog veleposlanika da je u RS u tijeku konstituiranje vlasti, i da će u narednom razdoblju biti nastavljene sve aktivnosti koje su do sada provođene.

Predsjednik RS je naglasio da će tražiti da se vrati nadležnost za Izborni zakon BiH na razinu RS, što će omogućiti da Republika Srpska putem svog izbornog povjerenstva provodi lokalne, kao i izbore za Narodnu skupštinu i predsjednika RS, a ne Središnje izborno povjerenstvo BiH koja nema pravo na to ni po Ustavu i zakonu.

Predsjednik RS istakao je da je sve više pritisaka na RS za uvođenje sankcija Rusiji, kao i o NATO integracijama, ali da RS čvrsto stoji pri svojim stavovima.

On je poručio da svi RS moraju tretirati kao ravnopravnog partnera, poštujući njenu ustavnu poziciju, prenosi RTRS./HMS/

 

spot_img

Najnovije

spot_img