Hrvatski Medijski Servis

DODIK: Srbi ne doživljavaju Oružane snage BiH kao svoje

Foto: RTRS

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas na svečanom dijelu obilježavanja pravoslavnog Božića u Vojarni ” Kozara” u Banja Luci da Srbi ne doživljavaju Oružane snage BiH kao svoje, kao i da je došlo vrijeme da sadašnja politička struktura RS sagleda srpsku poziciju u Oružanim snagama BiH i kako da se ona bolje pokaže.

“Srpski narod se zalaže za mir, rekao je Dodik i dodao da srpska komponenta poštuje pravila službe, ali da politička struktura srpskog naroda želi da se tradicija Vojske RS bolje pokaže i da srpski narod Oružane snage BiH dožive kao svoje.

Dodik je rekao da se dosadašnja struktura u OS BiH nije založla da se srpsko prisustvo u OS iskaže na pravi način i da je došlo vrijeme da se to promijeni, prenose Nezavisne novine.

Govoreći o proslavi Dana Republike Srpske, Dodik je rekao da je Dan RS proslavljen u miru i da je neprihvatljivo da se 9. sijačanj osporava, jer je kako je rekao, RS naša zemlja i zemlja svih koji u njoj žive.

Željka Cvijanović, predsjednica RS je rekla da je Dan Republike proslavljen mirno i ponovila da je osnovni zadatak da se osigura mir, stabilnost i prosperitet RS./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte