PREDSJEDNIK RS

DODIK: Spreman za dogovor na razini BiH, ali prioritet je Zakon o Ustavnom sudu i Izborni zakon

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da je spreman za dogovor na razini BiH, ali da prva točka mora biti zakon o Ustavnom sudu BiH, zatim priča o Izbornom zakonu BiH, a nakon toga ostala pitanja.

– Ako kažu “ne” priči o Ustavnom sudu BiH, onda je moje “ne” na sve ostalo. U lipnju smo imali sastanak na kome je sačinjena mapa kretanja na putu ka EU nakon koga se podrazumijevalo da se krajem kolovoza ide u promjenu nekoliko zakona, među kojima je Zakon o Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću BiH, a u rujnu da radimo na zakonu o Ustavnom sudu BiH – rekao je Dodik.

On je, kako prenosi RTRS, istaknuo da se, i pored ovog sastanka, obično događaju sitne prevare bošnjačkih predstavnika bez obzira iz koje stranke dolaze, ali da je unatoč tome SNSD “progutao žabe” i prihvatio neke stvari, odnosno zakone, očekujući da će se raditi na zakonu o Ustavnom sudu BiH.

– Međutim, kako to priliči strankama “Trojke” prigrabili su neki uspjeh, ali to bez SNSD-a ne bi bilo moguće. Ništa nije zbog njih, ali u izvještaju Europske komisije piše da je nova vlast na razini BiH uspjela, ali da je problem Republika Srpska. Kako je Srpska problem, ako se bez naših glasova ne može ništa usvojiti? – upitao je Dodik.

On je ponovio da Srpska želi osigurati neovisnost pravosuđa i da sjedište Apelacijskog odjeljenja Suda BiH bude u Banja Luci, a ne u Istočnom Sarajevu./HMS/

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img