ISTOČNO SARAJEVO

Dodik se sastao sa zapovjednikom EUFOR-a u BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istaknuo je na današnjem sastanku sa zapovjednikom EUFOR-a u BiH general-bojnikom Aleksanderom Placerom da je mir ključno pitanje za sve u BiH i da je u tom smislu veoma važna uloga EUFOR-a.

“Uloga pripadnika EUFOR-a je veoma značajna za očuvanje mira i stabilnosti i imam veoma pozitivno mišljenje o vašoj misiji u BiH”, istaknuo je Dodik.

General Placer je na sastanku sa srpskim članom Predsjedništva BiH u Istočnom Sarajevu naglasio da su on, kao glavnokomandujući, i EUFOR u cjelini isključivo u misiji čuvanja mira i stabilnosti, priopćeno je iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

“Mi se ne bavimo politkom. Naš cilj su mir i stabilnost. Ovo je teško vrijeme i veoma je pozitivno što se 19 zemalja ujedinilo s ciljem očuvanja mira i stabilnosti”, istaknuo je general Placer i zahvalio Dodiku na današnjem razgovoru.

Prethodno je u sjedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu održan sastanak dužnosnika Republike Srpske s veleposlanicima europskih zemalja u BiH./Srna/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PRVI BOŠNJAČKI ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BiH

DŽAFEROVIĆ: Harmonika u Predsjedništvu najobičniji je primitivizam

Prvi bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović kazao je nakon današnje sjednice Predsjedništva BiH da su započeli raspravu o ugovoru između Islamske zajednice u...