SRPSKI ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

DODIK: SDS i PDP izborni proces predali u ruke Bošnjacima

Odlukom o prestanku mandata članova SIP-a, SDS i PDP izborni proces u BiH predali su u ruke Bošnjacima, poručio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, komentirajući usvojenu odluku Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH o prestanku mandata, odnosno izboru i stupanju na dužnost članovima Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

– Ovo je neiznenađujuća odluka predsjednika SDS-a Mirka Šarovića i predsjednika PDP-a Branislava Borenovića u Zastupničkom domu Parlamenta BiH – rekao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik za RTRS.

Naglasio je da je ta odluka usmjerena protiv zaključaka Narodne skupštine i protiv interesa Republike Srpske.

– To je odluka koja je tipično potrebna Bošnjacima, da oni biraju čitav izborni proces. I da eliminiraju kroz svoje podanike u Središnjem izbornom povjerenstvu BiH svakog onog i onu stranku koja njima ne odgovara kako bi kreirali većine koje možemo vidjeti kako izgledaju pogubno kad tamo sjede Šarović i Borenović – naveo je Dodik.

Dodik kaže da je ovim potvrđeno da političko Sarajevo može računati na izdajnike iz Republike Srpske.

– Njihova vrsta izdaje je produžena i ona je na štetu interesa Srpske. Oni pokazuju da Bošnjaci mogu računati na izdajnike u srpskom narodu, one koji su spremni izdati srpski nacionalni interes. Ne mogu vjerovati da su bili spremni ići toliko daleko. I kroz odluku o smjeni Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća, a i sada opet kroz ovu odluku – kaže Dodik.

Ističe da je očigledno da je na sceni jedna bošnjačka koalicija.

– Narod mora da zna da je ovo apsolutna izdaja zaključaka NSRS – poručio je Dodik.

Naveo da je usvojena odluka nije u skladu sa zakonom.

– Mislim da će se u narednim danima morati objasniti posljedice takve odluke. Izborno povjerenstvo je ono koje odlučuje u izbornom procesu i mislim da su izborni proces Šarović i Borenović dali u ruke Bošnjacima u BiH – zaključio je Dodik za RTRS./HMS/

Najnovije

Stanovnici ove zemlje su proglašeni najvećim pijancima na svijetu

Australci su proglašeni najvećim pijancima na svijetu. Međunarodna anketa Global Drugs Survey pokazala je da su se Australci u 2020. opijali u prosjeku 27 puta...