Hrvatski Medijski Servis

DODIK S VUČIĆEM: Ne namjervamo trpjeti bošnjačko opstruranje uspostave vlasti na razini BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Beogradu da je suradnja Republike Srpske i Srbije najbolja i najkonkretnija u posljednjih nekoliko godina.

Dodik je rekao da se ta suradnja ogleda u velikoj podršci projektima pomoći Republici Srpskoj i da je zamisao da u svakoj od 62 općine u Srpskoj bude jedan od projekata iz sredstava pomoći Srbije.

“Izražavam zadovoljstvo što u kontinuitetu rješavamo probleme običnih ljudi u Srpskoj”, rekao je Dodik nakon sastanka s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i izrazio zahvalnost Vučiću i njegovoj podršci Republici Srpskoj.

On je naglasio da je Srbija najvažnija za stabilnost regije i da to pokazuje politika koju vodi.

Vučić je rekao da će konkretni radovi na autoputu Beograd-Bijeljina-Sarajevo, na sekciji Kuzmin-Sremska Rača, najvjerojatnije početi u drugoj polovici lipnja, oko Vidovdana.

On je rekao da Srbija želi pomoći u programu podsticanja investicija i najavio pomoć kada je riječ o start up-ovima, istakavši da je Srbija već uplatila 500.000 eura i da će uplatiti još toliko.

Dodik je rekao da je s predsjednikom Vučićem razgovarao i o pitanju odnosa BiH i Srbije, posebno pitanju granice, koje, kako je rekao, ostaje neriješeno zbog stava bošnjačke strane koja ima neke svoje, drugačije pristupe tom pitanju.

Što se njega tiče, kazao je, prihvatljiva mu je varijanta koja je prvobitno predložena.

“Srbija i Srpska pokazuju suradnju koja je usmjerene da stabilizira čitav prostor. Srbija je nama najvažnija za stabilnost cijele regije, a otvorena pitanja koja postoje se rješavaju”, rekao je Dodik i dodao da je to što čini Srbija za Srpsku dobar primjer za svakog, posebno Srba u BiH.

Predsjednika Vučića je, kaže Dodik, obavijestio i o formiranju vlasti na razini države BiH u čemu su srpska i hrvatska strana pokazale spremnost, ali da s bošnjačke strane postoji očigledna opstrukcija s ciljem da na ministarskim pozicijama zadrže kadrove koji im odgovoraju.

Dakle, istaknuo je, nije riječ samo o tehničkom zastoju, već o organiziranoj opstrukciji, koja će trajati još neko vrijeme, rekao je Dodik i dodao da srpska strana nema namjeru to trpjeti./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte