DODIK S MEDVEDEVIM: Srpska i Rusija imaju razvijene odnose

U Beogradu je večeras održan sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović s premijerom Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim.

Na početku sastanka, koji je bio otvoren za novinare, Medvedev je istaknuo osobni doprinos Dodika u razvoju suradnje s Ruskom Federacijom.

“Veoma mi je drago da vas vidim gospodine Dodik. Mi smo se više puta vidjeli u različitim situacijama, ali je danas lijep razlog za to”, rekao je Medvedev, koji je ranije danas s Dodikom nazočio vojnoj vježbi u Batajnici, povodom 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu.

Medvedev je zamolio Dodika za pregled političke situacije u BiH i Republici Srpskoj.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je suradnja dobra po svim pitanjima.

“Republika Srpska i Ruska Federacija i BiH imaju razvijene odnose, ali Srpska ima daleko intenzivnije kontakte, nego ostali dio BiH”, rekao je Dodik.

Dodik je ukazao da je veoma važno prisustvo ruske kompanije “Zarubežnjeft” u naftnom sektoru Srpske, te podsjetio da se u Banjaluci gradi Rusko-srpski pravoslavni centar kao odraz dobrih odnosa dva naroda.

Sastanku je nazočio i šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Duško Perović.

Dodik, Cvijanovićeva i Medvedev, nakon sastanka, nazoče svečanoj akademiji u Centru “Sava” povodom 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu./Srna/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Vlada izdvojila 200.000 KM za opremanje izolacijskih soba u SKB Mostar

Na današnjoj, 119. sjednici Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je, nastavljajući aktivno poduzimati odgovarajuće mjere za zaštitu građana od zaraznih bolesti, osigurala 200.000,00 KM za sufinanciranje...