ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

DODIK: RS uvodi izvanredno stanju, u subotu, na sjednici NSRS

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik najavio je da će u subotu, 28.ožujka, biti održana posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će biti uvedeno izvanredno stanje.

-Na taj način ćemo moći brže dobnosti mjere koje su čak vezane i zakone i time reguliramo neke stvari – rekao je Dodik u obraćanju javnosti.

Medicinske mjere, koje su poduzete, kaže, daju rezultate, ukoliko ih se građani pridržavaju, a karantena na bh. granici je smanjila broj onih koji dolaze u RS iz inostranstva.

-U prošlom danu smo imali samo njih 24 koji su se prijavili na svim graničnim prijelazima na teritoriji RS. Osnovna stvar je da jurimo za onima koji su imali kontakt sa zaraženim kako bi mogli poduzeti određene mjere – rekao je Dodik i dodao i da su problem neodgovorni pojedinci.

Potrebna je, kaže, podrška građana u odgovornom ponašanju te uvjerava da postoje pomaci u naporima da se nabave respiratori.

-Nismo uspjeli na najbolji mogući način neke stvari iskoordinirati s Federacijom BiH, koja kasni i predstavljat će nam potencijalno mjesto širenja epidemije. Morat ćemo vidjeti koje ćemo mjere poduzeti u tom pogledu…- ustvrdio je član Predsjedništva BiH.

Najavio je podršku gospodarstvu, kroz poseban fond te novi set mjera./Fena/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije