POSEBNA SJEDNICA NSRS

DODIK: “Rezolucija o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta” podvala političkog Sarajeva

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, rekao je da “Rezolucija o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta” podvala od rane političkog Sarajeva kako bi priopćilo već ranije pripremljene svoje istine i ponizilo srpske žrtve.

Uvidom u Rezoluciju može se vidjeti da se ona otklanja od zločina i radi se o dokumentu koji počiva na potpunom revizionizmu, smatra srpski član Predsjedništva BiH.

“Kada čitate naslov vidite kolika je to podvala. To je isto ono što su komunisti pisali na spomenicima gdje je stradalo desetine tisuća Srba. Od tih komunističkih floskula se otišlo dalje i Rezolucija ima za cilj omalovažiti sva stradanja Srba u drugom svjetskom ratu”, rekao je Dodik obraćajući se na četrnaestoj posebnoj sjednici Narodne skupštine RS, prenose banjalučke Nezavisne novine.

Dodik je rekao da se u dokumentu uopće ne navodi “genocid nad Srbima od strane NDH”, te da je cilj da se upravo to stavi sa strane i kasnije o tome ne razgovara.

Također, naglasio je da se sada može očekivati, a to najavljuje i visoki predstavnik u BiH, da se otvori priča i traži usvajanje zakona o zabrani negiranja genocida u Srebrenici.

“U Rezoluciji je netko namjerno izostavio holokaust. Radi se o neznanju ili podvali i manipulaciji”, rekao je Dodik dodajući da je podvala i to što Bosna i Hercegovina tada nije ni postojala kao ni Bošnjaci koji postoje tek od 1993. godine.

I Dodik je istaknuo da Rezolucija treba biti odbačena jer, smatra on, predstavlja pokušaj revizije povijesti .

Kada je riječ o jasenovačkoj građi, Dodik je rekao da je urađen dobar posao prebacivanjem te građe u Muzej holokausta gdje je ona sređena, a na taj način je omogućeno da se internacionalizira.

U Banjaluci se održava posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske o Rezoluciji o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta, koju je usvojio Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Spomenuta Rezolucija izravni je odgovor stranaka političkoga Sarajeva i srpske oporbe u Zastupničkom domu Parlamenta BiH koja se prvotno trebala zvati “Rezolucija o poštivanju žrtava ustaškog režima”, na svetu misu sarajevskoj Katedrali za žrtve Bleiburške tragedije i križnih puteva, a nakon čega su katolici, Hrvati u BiH i kardinal Vinko Puljić izloženi pritiscima i prijetnjama, podsjeća HMS.

Dodik je nedugo nakon toga anticivilizacijski i sramno izjavio da je sve ljude na Bleiburgu i križnim putevima trebalo pobiti, a vladajuća većina je protiv ove Rezolucije jer smatraju da se srpske žrtve u Drugom svjetskom ratu njome relativiziraju./HMS/

Najnovije

STUTTGART

Pretres u Mercedesu zbog sumnje na korupciju

Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu, pored Stuttgarta, pretreseni su u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru...