DODIK: Republika Srpska ne može prihvati nametnute propise, Schmidt nema ništa s izbornim procesom

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da Srpska ne može prihvatiti da živi u uvjetima nametnutih propisa, poručujući da Christian Schmidt nema ništa s izbornim procesom u BiH.

Komentirajući najavu Schmidta o mogućnosti nametanja Izbornog zakona BiH, Dodik je, kako prenosi RTRS, rekao da ako prođe ovo nametanje, Schmidt tu neće stati i nametnut će i zakon o imovini, što je nedopustivo.

– Schmidt nema ništa ni s imovinom ni s izbornim procesom, to je vlasništvo naroda koji žive u BiH. Ako krenete na to, onda mi moramo poduzeti mjere, a mi smo rekli koje ćemo mjere poduzeti – poručio je predsjednik Republike Srpske.

Dodik je naglasio da bi eventualno nametanje izmjena Izbornog zakona predstavljalo “poništenje svih izrečenih vrijednosti do sada, pa i onih o EU o kojima smo slušali, pogotovo u posljednje vrijeme kada su dali BiH pregovarački status”.

– Onda je to sve laž. Netko laže debelo ovdje. Ili se radi o tome da se nekoliko dana nakon odluke u Bruxellesu pojavljuje netko tko to sve ruši, a ruši taj koji se lažno predstavlja kao visoki predstavnik, koji isključivo sluša američkog veleposlanika u BiH Michaela Murphyja i njih dvojica u jednoj patološkoj simbiozi pokušavaju nametnuti što veće zlo svim narodima u BiH – rekao je on.

Dodik je istaknuo da nigdje na svijetu nema zemlje u kojoj bi stranac ili neko strano tijelo reguliralo izborni proces.

– Schmidt pokušava opravdati svoju plaću od 25.000 eura i nahraniti sujetu Murphyja – rekao je Dodik./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img