DODIK: Republika Srpska ispunjava sve kriterije da bude međunarodno verificirana kao država

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je večeras, otvarajući manifestaciju Dani Srpske u Srbiji, da je Republika Srpska danas slobodna zajednica srpskog naroda i drugih koji žele u njoj živjeti, ponovivši da je Srpska jedina u BiH samoodrživa.

Dodik je istaknuo da Republika Srpska ima sve elemente državnosti i ispunjava sve kriterije da bude međunarodno verificirana kao država.

-Kada bi išao do kraja, mogao govoriti o tome da Republika Srpska i Srbija jesu jedno i da će biti jedno i da ih ništa ne može zaustaviti.

“Kada bih išao do kraja mogao bih govoriti o tome da jesmo jedno i da ćemo biti jedno i da nas ništa ne može zaustaviti, ni teški politički okršaji koje vodimo u Republici Srpskoj u gotovo neprijateljskom okruženju već dvadesetak godina boreći se za svoj politički status, autonomiju koju smo osvojili”, istakao je Dodik.

On je u pozdravnom govoru obraćajući se prisutnima u Narodnom pozorištu u Beogradu naglasio da su dio jednog naroda, jedne kulture, jedne vjere.

“Dio smo jedne bliskosti po kojoj izgleda da se mnogo i poznajemo, a nikad nije dovoljno da se dovoljno upoznamo i saznamo više o nama i to je smisao ovih dana našeg dolaska iz Republike Srpske, ako se to tako, uopće može nazvati, ovde u Srbiju i mogli bismo zamoliti organizatore, ako je moguće za inicijativu koju bi svi podržali da umjesto `Dani Republike Srpske u Srbiji budu `Dani Republike Srpske i Srbije jer je to jedinstvo koje moramo da njegujemo”, naveo je Dodik.

Zahvalio je Srbiji i srpskom predsjedniku Aleksandru Vučiću za podršku i pomoć Srpskoj, naglasivši da je Republika Srpska zagledana u maticu Srbiju, javlja Srna./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

BOGOLJUB DODIK

Preminuo otac Milorada Dodika

Bogoljub Dodik, otac srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika preminuo je sinoć.Kako javlja ATV, Bogoljub Dodik preminuo je sinoć oko 23 sata na UKC...