Hrvatski Medijski Servis

DODIK: Republika Srpska ispunjava sve kriterije da bude međunarodno verificirana kao država

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je večeras, otvarajući manifestaciju Dani Srpske u Srbiji, da je Republika Srpska danas slobodna zajednica srpskog naroda i drugih koji žele u njoj živjeti, ponovivši da je Srpska jedina u BiH samoodrživa.

Dodik je istaknuo da Republika Srpska ima sve elemente državnosti i ispunjava sve kriterije da bude međunarodno verificirana kao država.

-Kada bi išao do kraja, mogao govoriti o tome da Republika Srpska i Srbija jesu jedno i da će biti jedno i da ih ništa ne može zaustaviti.

“Kada bih išao do kraja mogao bih govoriti o tome da jesmo jedno i da ćemo biti jedno i da nas ništa ne može zaustaviti, ni teški politički okršaji koje vodimo u Republici Srpskoj u gotovo neprijateljskom okruženju već dvadesetak godina boreći se za svoj politički status, autonomiju koju smo osvojili”, istakao je Dodik.

On je u pozdravnom govoru obraćajući se prisutnima u Narodnom pozorištu u Beogradu naglasio da su dio jednog naroda, jedne kulture, jedne vjere.

“Dio smo jedne bliskosti po kojoj izgleda da se mnogo i poznajemo, a nikad nije dovoljno da se dovoljno upoznamo i saznamo više o nama i to je smisao ovih dana našeg dolaska iz Republike Srpske, ako se to tako, uopće može nazvati, ovde u Srbiju i mogli bismo zamoliti organizatore, ako je moguće za inicijativu koju bi svi podržali da umjesto `Dani Republike Srpske u Srbiji budu `Dani Republike Srpske i Srbije jer je to jedinstvo koje moramo da njegujemo”, naveo je Dodik.

Zahvalio je Srbiji i srpskom predsjedniku Aleksandru Vučiću za podršku i pomoć Srpskoj, naglasivši da je Republika Srpska zagledana u maticu Srbiju, javlja Srna./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte