Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

DODIK: Priželjkujemo da Izetbegović ostvari svoju najavu, onda će BiH nestati!

Foto: Printscreen/RTRS

Predsjedatelj Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik oštro je reagirao na raniju izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića da će ova stranka kada uđe u vlast jednostrano poslati Akcijski plan za članstvo BiH u NATO. Dodik je poručio da jednostrani potezi samo mogu dovesti do nestanka BiH.

Dodik je rekao da je Izetbegović to spomenuo i na zadnjem zajedničkom sastanku između SNSD-a, SDA i HDZ-a BiH, piše RTRS.

– Јa sam mu odgovorio da samo proba to uraditi. Prvi put kada netko to uradi neka računa da nema BiH više. Mi i priželjkujemo takve postupke – jasan je Dodik.

On je poručio da ovu njegovu izjavu svi mogu tumačiti kako žele.

– Da budem otvoren, kada netko uradi nešto unilateralno, bez dogovora, onda što će nam Vijeće ministara, što će nam parlament ako neki ministar može sam otići tamo i nešto uraditi. Od tog trenutka BiH neće biti – pojasnio je predsjedatelj Predsjedništva BiH.

Dodik smatra da i NATO ne bi prihvatio takvoo nešto.

– Na kraju krajeva, kakav bi to NATO savez bio, koji se kao brine o stabilnosti BiH, da prihvati to što bi neki ministar donio i rekao to je tako. Taj NATO savez nije toliko neozbiljan – naglasio je Dodik./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte