DODIK: Posebna sjednica NSRS u funkciji obrane RS

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istaknuo je danas u Banjaluci da je posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske u funkciji obrane RS, njenih prava, nadležnost i obaveza potvrđenih Daytonskim mirovnim sporazumom, a najviše njegovim aneksom IV.

– OHR i zemlje koje su ga podržavale nametali su rješenja koja su nazivali kompromisom. Sada znamo da je to lažan kompromis na štetu Srba i zato je vrijeme da se podvuče crta da vidimo gdje smo bili 1995, a gdje sada, skoro 25 godina poslije – rekao je Dodik u obraćanju na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

On je podsjetio da je cilj “reformi” bio jačanje državnosti BiH, te da od njih ne žive bolje Srbi, Hrvati i Bošnjaci, nego samo stranci koji imaju visoke plaće.

– Pitam vas jesu li reforme i zakoni koji su nametani donijeli boljitak BiH, jesmo li zadovoljni pravosuđem koje je nametnuo visoki predstavnik i je li od početka bilo ovisno od različitih centara moći. Provodeći selektivnu pravdu pravosuđe je dovelo do još veće podijeljenosti – rekao je Dodik./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

DRAMA U CHAMPIONSHIPU

Prednost Bilićevog WBA samo jedan bod

Prednost West Bromwich Albiona, kojega vodi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, ispred trećeplasiranog sastava druge engleske lige Brentforda istopila se na samo jedan bod...