Hrvatski Medijski Servis

DODIK: Posebna sjednica NSRS u funkciji obrane RS

Foto: RTRS

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istaknuo je danas u Banjaluci da je posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske u funkciji obrane RS, njenih prava, nadležnost i obaveza potvrđenih Daytonskim mirovnim sporazumom, a najviše njegovim aneksom IV.

– OHR i zemlje koje su ga podržavale nametali su rješenja koja su nazivali kompromisom. Sada znamo da je to lažan kompromis na štetu Srba i zato je vrijeme da se podvuče crta da vidimo gdje smo bili 1995, a gdje sada, skoro 25 godina poslije – rekao je Dodik u obraćanju na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

On je podsjetio da je cilj “reformi” bio jačanje državnosti BiH, te da od njih ne žive bolje Srbi, Hrvati i Bošnjaci, nego samo stranci koji imaju visoke plaće.

– Pitam vas jesu li reforme i zakoni koji su nametani donijeli boljitak BiH, jesmo li zadovoljni pravosuđem koje je nametnuo visoki predstavnik i je li od početka bilo ovisno od različitih centara moći. Provodeći selektivnu pravdu pravosuđe je dovelo do još veće podijeljenosti – rekao je Dodik./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte