SRPSKI ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BiH

DODIK: Palmerova izjava dokaz da Amerikanci podrškom Bošnjacima i prijetnjama Srbima žele riješiti problem u BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je reakcija zamjenika pomoćnika državnog tajnika SAD za Europu i Euroaziju Matthewa Palmera odraz kontinuiteta američke politike u BiH, koja prijetnjama Srbima i otvorenom podrškom Bošnjacima misli da može da riješi problem u BiH.

“Od potpisivanja Daytonskog sporazuma do danas kažnjeno je, smijenjeno, utamničeno i disciplinirano više stotina Srba, i kao što vidite problem nije nestao. Nisu nestali ni Srbi ni Republika Srpska, kako su neki priželjkivali, niti je nestala naša potreba da živimo kao sav normalan svijet”, rekao je Dodik Srni upitan da prokomentira prijetnje Palmera prema dužnosnicima RS.

On je naglasio da je BiH zarobljena od strane maksimalističkih i destruktivnih zahtjeva bošnjačkih političara, koje nekritički podržavaju i međunarodni predstavnici.

“Umjesto da su energiju i volju utrošili za traženje rješenja za sve, a ne samo za Bošnjake, službenici američke administracije su 25 godina prijetili Srbima i zastrašivali ih, bez obzira kojoj političkoj garnituri su pripadali. Srbi u Republici Srpskoj su navikli na batine i njih to više ne boli, dobro bi bilo da to shvate svi i promjene pristup problemu. Mi ne tražimo ništa što nam ne pripada po Daytonskom sporazumu i ne želimo ništa što je na štetu drugih u BiH”, istakalnuo je Dodik.

On je rekao da će Republika Srpska nastaviti boriti se u miru, svim pravnim i političkim sredstvima, za svoja Ustavom zagarantirana prava, bez obzira što o tome govore pojedini međunarodni dužnosnici.

“Pozivamo ih još jednom da napuste slijepu podršku bošnjačkim političkim ciljevima, da se okanu prijetnji i zastrašivanja, da konačno zauzmu objektivan pristup i suoče se s dubinom problema u BiH, kome su, svjesno ili nesvjesno, i sami kumovali. I da ozbiljno shvate da mi odavde nećemo otići, niti ćemo kome dati svoj grunt”, poručio je srpski član Predsjedništva BiH./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

U BiH UKUPNO 411

ŠERANIĆ: Još 25 novih slučajeva koronavirusa u RS

U Republici Srpskoj potvrđeno je novih 25 slučaja zaraze koronavirusom od 179 testiranih, potvrdio je to ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Alen...