NAKON SJEDNICE IZVRŠNOG ODBORA SNSD

DODIK: Ovo je politička tučnjava, narod se nema čega bojati

Narod se nema zašto brinuti. Ovo je politička tučnjava, ovo je politička borba. Ovo će malo duže trajati, neće koštati ništa, nikoga. Pozivamo na dijalog po ovom pitanju. Ukoliko se protiv nas budu poduzimale mjere, mi ćemo donositi naše unilateralne mjere, rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i član predsjedništva BiH.

Dodao je, nakon okončanja sjednice Izvršnog odbora SNSD-a, da nema blokada institucija, već samo nesudjelovanje u odlukama, prenose Nezavisne novine.

“Legitimni predstavnici srpskog i hrvatskog naroda u institucijama BiH će naredne sedmice predložiti zajednički prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH kako bi se izbacili strani suci iz Ustavnog suda”, rekao je Dodik.

On je rekao da, dok se ne usvoji ovaj zakon neće biti odlučivanja po nijednom drugom pitanju, uključujući i europska pitanja.

Dodik je dodao da je Ustavni sud BiH nakaradan i da odluke donosi mimo prava u dosluhu sa strancima i SDA.

Što se tiče načina djelovanja u zajedničkim institucijama rekao je da je to bio prijedlog opozicije i da će biti zanimljivo kako će se oni postaviti po ovom pitanju u narednom razdoblju.

Dodik je rekao da se SNSD priprema na novi način organizacije i da će, između ostalog, pozivati i političke neistomišljenike poput Srđana Puhala ili Envera Kazaza na dijalog./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

BIVŠA PRVA TENISAČICA SVIJETA

Marija Šarapova objavila kako prekida tenisku karijeru

Ruska tenisačica Marija Šarapova, osvajačica pet grand slam turnira, objavila je u srijedu kako prekida karijeru, piše "New York Times"."Kažem zbogom tenisu", napisala je...